islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5297
EURO
34,8438
ALTIN
2.473,91
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Şarm El-Şeyh’te İklim Zirvesi

Şarm El-Şeyh’te İklim Zirvesi
23 Kasım 2022 09:00
A+
A-

Bir kaç gündür Batı Medyası’nda bilhassa çevre ve iklim felaketleri başlığı ön plana çıkmaktadır. Şarm El-Şeyh’te bir zirve gerçekleştirilmiş, diplomatlar ve devlet başkanları konunun önemine dair açıklamalarda bulunmuştur. Birleşmiş Milletlerin hasar ve kayıplar üzerine gerçekleştirdiği toplantıyı VOA ve BBC gibi kanallar hafta boyunca gündemde tuttular.

Birleşmiş Milletler’in COP27 başlıklı iklim zirvesi buluşmaları pazar günü başladı. Bu yıl 27.si gerçekleştirilen iklim buluşmalarının temeli 1992’deki anlaşma ile atılmıştı. Yaklaşık 200 ülkeden temsilcinin katılımıyla, iklim krizlerinden kaynaklanan hava felaketlerinden zarar gören yoksul ülkere yardım desteği tartışıldı.

Oturumda öne çıkan başlıklar; finansal desteklerin sağlanması, hasar ve zararlar üzerine bir takım görüşlere varılması, tazminat ödemelerinin enerji şirketlerinin aşırı kar durumlarına göre yeniden belirlenmesi, vergilerin yapılandırılması ve gündemdeki iklim değişikliği tartışmalarıydı.

Birleşmiş Milletler’in İklim Şubesi Sekreteri, Simon Stiell’in gazetecilere yaptığı açıklamada toplantının olumlu bir takım gelişmelere vesile olduğunu söylemesi, bir çok mağdur ülke tarafından heyecanla karşılandı. Zirve yaklaşık 18 Kasım’a kadar sürecek.

Tercüme ve Yorum: Mehmet Turan

 

Fotoğraf: Pakistan’ın güneybatısında Belucistan Bölgesinde 29 Ağustos’ta yaşanan felaketi AP Photo’dan Zahid Hussain çekmiştir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.