islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4733
EURO
34,9494
ALTIN
2.436,73
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Senegal Başkentinde, Kutsal Şehir Tuba’da Gösteriler

Senegal Başkentinde, Kutsal Şehir Tuba’da Gösteriler

Mirat Haber Ajansı

Batı Afrika’daki Müslüman ülke Senegal’de başkent Dakar’daki protestocular lastikleri ateşe vererek ülke çapında gece sokağa çıkma yasağına karşı düzenlenen protestolar sırasında güvenlik güçleriyle çatıştılar. Sokağa çıkma yasağı neredeyse üç aydır koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanmakta. Senegal’in başkentindeki huzursuzluk, bir gece önce kutsal Tuba şehrinde benzer eylemler izledi. Ülkede ağırlığı olan Şeyh Ahmed Bamba’nın geçen yüzyılda şehri kurduğu ağaçtan adını alan yerel hac yeri Tuba’da halk bir ambulans yaktı, taş attı ve ofis binalarını yağmaladı. Ülkenin güneyinde Kavlak bölgesinde de protesto gösterileri yapıldı.

Senegal hükümeti, salgını ele almasına karşı büyük bir muhalefetle karşılaşmadı, ancak halk ekonomik önlemlerden çok etkilendi. Senegal 5.000 COVID-19 vakası ve 50’den fazla ölüm bildirdi. Hem ticaret merkezi hem de büyük hac varış noktası olan Dakar ve Tuba en çok etkilenenler oldu. Dakar ve Tuba’daki huzursuzluk birçok ülke için bir ikilemi vurgular. Vatandaşların sağlığını korumaya yönelik önlemler de hizmet sektöründe çalışan milyonlarca kişinin geçim kaynaklarına zarar veriyor ve bu da gerginliği artırıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.