islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
ALTIN
2.503,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Singapurlu MuslimPro kullanıcı verilerini ABD ordusuna sattığını inkar ediyor

Singapurlu MuslimPro kullanıcı verilerini ABD ordusuna sattığını inkar ediyor

Mirat Haber Ajansı

MüslimPro dini uygulamasının Singapur merkezli geliştiricisi olan BITSMEDIA, kullanıcılarının kişisel verilerini ABD ordusuna sattığı haberlerini reddetti. Geçen hafta Pazartesi günü, ABD haber kuruluşu Vice, ABD ordusunun uygulamalardan toplanan küresel olarak bireylerin ” hareket verilerini” satın aldığını söyledi. Bu tür bir uygulama olarak dünya çapında 100 milyona yakın indirmeye sahip olduğunu iddia eden Muslim Pro’yu gösterdi. 2010 yılında kurulan uygulamada Müslüman dini metinler ve dua programları bulunmakta. Vice raporunda, Muslim Pro’dan alınan kullanıcı verilerinin, müşterilerinin ABD askeri savunma müteahhitlerini içerdiği iddia edilen ABD merkezli bir veri komisyoncusu olan X-Mode’a satıldığını söyledi. Muslim Pro’dan X-Mode’a aktarılan veriler, konum ayrıntılarını, Wifi ağ kullanıcılarının telefonlarının açık olduğunu, bir zaman damgasını ve modeli gibi telefonla ilgili bilgileri içerdiği iddia ediliyor.

Bitsmedia, Web sitesinde yaptığı açıklamada, kullanıcı verilerini ABD ordusuna sattığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Ancak, X-Mode ile bağlantıyı reddetmediler. Açıklamada, X-Mode dahil tüm veri ortaklarıyla ilişkilerini derhal sona erdirmeye karar verdikleri belirtildi. Bitsmedia ayrıca dahili bir soruşturma başlattıklarını ve tüm kullanıcı verilerinin mevcut tüm gereksinimlere uygun olarak işlendiğini doğrulamak için veri yönetimi politikalarını gözden geçirdiklerini söyledi. Yayınlanan açıklamadan sonra, resmi web sitesinde kontrol edildiğinde, Muslim Pro’nun çevrimiçi gizlilik politikası X-Mode’dan alıntı yapmadı, ancak Bitsmedia’nın kesin konum bilgilerini toplamak ve paylaşmak için konum verisi firması Quadrant ile çalıştığını belirtti. Aynı zamanda, Quadrant, Web sitesinde X-Mode’u “güvenilir ortak” olarak listelemiş.

ETİKETLER: Singapur
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.