Makale

Siyasal Travmalar ve Sorgulama

Çözüm arayışları için, toplumların çöküşünde birçok şeyin eş zamanlı sorgulanması gerekirken, biz önceliğin eğitim olduğunu kabul ederken, mevcut ısrarla uygulanan ekonomi temellerinin de sorgulanması gerektiğine inanıyoruz. Mevcut ekonomik kuralları kim koydu?

Kimler uyguluyor nereye hizmet ediyor?

Halkımızın fakirlik içinde kalmasının bu kuralların etkisi nedir?

Bu soruları sorduğumuz zaman ekonomideki zihniyet açığa çıkacaktır. Kabuller ve retler sorgulandığında değersayım açığa çıkacaktır. Bu bize gömleğin ilk düğmesinin nasıl iliklendiğini gösterecektir.

Nasıl ki siyasetin varlık amacı toplumun sorunlarına adil bir çözüm bulmaksa, ekonomide adil bir bölüşümü sağlamak için planlanmalıdır. Gömleğin düğmeleri yani ekonominin kuralları buna göre iliklenmelidir. O zaman milletimiz iki yakası bir araya gelebilecek bir ekonomik refah yaşamına kavuşabilir.

Evet, mevcut ekonomiyi birileri planladı. Birilerinin sürekli lehine işliyor ama bir gerçek var ki bu asla milletin lehine değildir. Bu gerçeği milletimiz iliklerine kadar hissetmekte ve görmektedir

Ekonomide Kural koyucular neden milletin lehinde olacak temel kuralları koymuyor da, küresel bir elitin bütün dünya ulusları üzerinde uzun vadeli planlarla uyguladığı ve dayattığı kuralları uygulamayı tercih ediyor!

Bunun temel nedeni şudur; Türkiye’de siyaset para ile yapılıyor. Parayı kontrol edenler siyaseti de kontrol ediyor. Paranın kontrol ettiği bir siyasetten milletin lehine Adil Bölüşümü sağlayacak yeni bir ekonomik model çıkması istenmiyor. Halkın sürekli ücretli olarak baskı altında tutulması isteniyor.

Çok iyi biliyoruz ki iktidar ve ana muhalefet, parayı kontrol edenler tarafından beslenirken siyaset yapanların tüm zafiyetleri yine parayı kontrol edenler tarafından sömürü sisteminin sürdürülebilmesi, siyasiler tarafından sahiplenilmesi birbirleriyle siyasal kavgalara girdiği halde konulmuş ekonomik kuralları kendi siyasi üs yöneticileri çerçevesinde ortak bir paydada birleştirerek parayı kontrol edenlerin ekonomik sistemine siyasal hizmet vermektedir.

Kurulu ekonomik düzen içerisinde halkın gözünü boyayan en büyük etken siyasilerin finansal destek güçleridir.  Bir yandan devlet tarafından desteklenen siyasi yapılar, bir yandan dış güçlerin desteğini de alarak ülkede birçok tavizlerin verilmesi ile iktidar olmayı kabul etmiştir.

Oysa millet, tam bağımsızlığın göstergesi olacak bir siyaset bekliyor. Siyasi partilerdeki ehliyetsizlik, liyakatsizlik kadrosuzluk ve öz değerleri ile kopukluğun egemen olması halkın siyasilerden çözüm oluşturma umudunu yitirmiş durumdadır.

Parti başkanları, peşine taktığı halk kitlelerini kendilerince bir çerçeveye kadar bir arada tutarken, genel geçer sorunlara temas etmeleri, parti için çekişmelerle uğraşmaları, milleti aydınlığa çıkaracak kadroda bir fert olma erdemliliğini gösteremediği için milletin umutları siyasilerden iyice kesilmiştir.

Sorunun parçası olan siyasi yapılar hiçbir zaman sorunu çözemezler. Bir toplumdaki çürümüşlük belirgin hale geldiyse bu yöneticileri ve yönetime talip olanların aldıkları pozisyondan dolayıdır.

Türkiye’de ki siyaset yapan yapılar, hala gerçek sorunu anlamış değillerdir. Talip oldukları yönetim, bir sistemsel kurguyla halkın aleyhinde işlemektedir. Bu sistemi sürdürme arzusu siyasi yapılarda ortak bir payda olarak ortadadır. Bozuk arabanın şoförü değişince araba istenildiği menzile halkın menfaatine hizmet edecek şekilde gitmeyecektir.

Şoför elbette önemlidir ama gitmeyen bir arabada şoförün bir önemi yoktur. O arabanın motorunu siz yapacaksınız.

Halkta yeni bir siyasi umut arayışı var. Herkes bu arayışı görüyor yine kendi siyasal çöplüklerinde devlet yönetimine talip olmaya çalışıyor. Köhnemiş siyasal zihniyet sadece isim ve konum değiştirerek sözde umut olacağız diyebiliyor.

Oysa yeni umut yeni bir siyasal paradigmayla, birleştirici bir ana çatı merkezli, tam değişimci politikalar taşımalıdır. Egolarını, geçmişini peşine takıp millete masalar anlatanlardan milletimiz umudunu kesmiştir.

Tali yollardan milleti ana yola çıkarmak gerekiyor. Bunun için milletimiz kendi hareketini oluşturmalıdır.

YUNUS EKŞİ 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

 

Recent Posts

  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

13 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

13 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

13 saat ago
  • VİDEOLAR

KÜRSÜ PROGRAMI “İSLAM VE ÇEVRE”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

15 saat ago
  • Gündem

İSLAM, BATI’DAN TEKRAR DOĞUYOR

İslam, Batı'dan Tekrar Doğuyor Filistin'in Dik Duruşu: İnsanlığın Vicdanını Sızlatan Bir Direniş 7 Ekim 2023…

15 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor

İsrail'in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor. İsrail'de Filistinli Çocukların Organları Çalınıyor İddiası Yankı Buluyor…

17 saat ago