islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

MİLLETİMİZİ SİYONİZİM VERGİSİNE BAĞLADINIZ

MİLLETİMİZİ SİYONİZİM VERGİSİNE BAĞLADINIZ
24 Eylül 2023 09:00
A+
A-

Türkiye’nin borç stoku 5 trilyon 880 milyar lira oldu.

Borcun 2 trilyon 62 milyar lirası Türk Lirası cinsinden olup 3 trilyon 818 milyar lirası döviz cinsinden borçlardan oluşuyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre 2 trilyon 759 milyar lira iç borç 3 trilyon 121 milyar lira diş borçtan oluşuyor.

Borç stokunun 3 trilyon 9 milyar lira kısa vadeli hazine bonosu, 2 trilyon 756 milyar lirası devlet tahvili, 2 trilyon 435 milyar lirası uluslararası tahvil, 685 milyar lirası krediden oluşuyor.

2022 yılı Türkiye 276.8 milyar lira iç borç 119.2 milyar lira diş borç ana para ödemesi yaptı.

195 milyar lira iç borç kaynaklı faiz 79.5 milyar lira da diş borç kaynaklı faiz ödemesinde bulundu.

6 Trilyon faiz ödeyeceksiniz

OVP ile de milletin kaynaklarını 2023-2026 arası 6 trilyon faiz ödemeyi planladınız. Küresel elitlere tam teslim oldunuz.

Siz borç ekonomisine sadakatınızı 22 yıldan beri tam gösterdiniz.

Türkiye’nin bağımsız bir ekonomiye kavuşması için Borca Dayalı Para Kredisi Sistemini değiştirme gibi en ufak ciddi bir adım atmadınız.

Son finans krizinden sonra, küresel elitlerin hedeflediği nakitsiz toplum projesini uygulamanın peşindesiniz. Parayı tamamen kaldırıp milleti tamamen küresel finansın ahtapot kolları bankacılık sistemine teslim edeceksiniz.

Onlar size bu tuzağı kurarken sizin tuzağa düşmeniz için bütün gerekçeleri size takdim edecek ve siz de bile bile bu tuzağa evet deyip savunacaksınız.

Borç olan, prangaları ayaklarına kelepçeleri kollarına vurmuş demektir. Siz şu anda milleti köleleştirdiniz. Milleti siyonizim vergisine bağladınız.

22 yıllık iktidar olarak geçmişteki bütün söylemlerinizi, değerlerinizi ayaklar altına almanıza vesile olacak bir faiz düzenini güçlendirdiniz.

Faiz hassasiyetini milletten tamamen kaldıracak hale getirdiniz. Hacıs, hocası size bakarak ‘faiz riba değildir’ demeye başladı.

BOP Ortadoğu projesinin Temel hedeflerinden bir tanesi “Ilımlı İslam” sizin elinizle oluşturdu.

AK Parti’nin faizci bir parti olduğunu  ne kadar örtmeye çalıştı iseniz de her ne kadar ‘nas var sana bana ne oluyor’ deseniz de en büyük faizciliği uyguladığınız politikalarla siz ortaya koydunuz.

Yapmakla mükellef olduklarınızı yapmanız gerekenlerin önüne koyup, şunu şunu yaptık deyip halka karşı asıl sorumluluklarımızı yerine getirmediniz.

Bugüne kadar yaptığınız 22 bütçeyi de zararla yaptınız. Milletin kasası hep zarar etti. Çünkü siz bir proje üzerine geldiniz. Sözüm Ona dirsek gösterecektiniz. Ama eninde sonunda size diz çöktürdüler. Şimdi milleti siyonizmin vergisi faiz düzenini daha da ileri bir düzeye getirdiniz.

Milli görüş gömleğini çıkardığınıza halkın büyük bir kesimi inanmamıştı. Bundan dolayı da size bugüne kadar oy verdi. Bugüne kadar uyguladığınız politikalar ‘gömleği çıkardık’ sözünüzde ne kadar samimi olduğunuzu göstermiştir.

Giydiğiniz gömlek bu milletin gömleği değil.

Dini söylemler kullanarak milletin dini duygularını istismar eden politik yaklaşımlarınızla sadece makamlarınızdaki sürenizi biraz daha uzattınız.

Türk siyasetine açtığınız tahribatı, toplumu kutuplaştırıcı yaklaşımlarınızı, milleti sömüren düzene perde olacak beka söylemlerinizi, Milli Yol Partisi olarak reddediyoruz.

Size oy verenler seçimlerden sonra tam ‘U’ dönüşlerinizi gördükten sonra ‘ellerim kırılsın’ diyor. Emekliye 7.500 lira vereceksin emrini aldığınız yer, Kemal Derviş’in izinden gideni gönderenlerdir.

Şunu da ifade etmek isteriz ki; sizi alternatifsiz gördükleri için tercih etmek zorunda kalan insanlarımız artık sizin de bir alternatifinizin olduğunu görecekler.

Sizin zihniyetiniz, sorunların kaynağıdır. Sorunların kaynağı sorunları çözemez.

Yunus Ekşi

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.