islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

SİYASETTE ÖRNEK BİR LİDER ZEKERİYA YAPICIOĞLU

SİYASETTE ÖRNEK BİR LİDER ZEKERİYA YAPICIOĞLU
30 Mart 2023 09:00
A+
A-

İlk kez HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu 8-9 yıl önce İstanbul Fatih’te bir iftar programında canlı dinleme imkânı bulmuştum.  Konuşmasının büyük bir bölümümü İslam ümmetinin sorunlarına ayırmış ve çözüm önerileri sunuyordu. O programdan sonra Yapıcıoğlu’nu medyadan takip etmeye devam ettim.  O gün o programda, derdi ve büyük bir davası olan sıra dışı bir lider gördüm.

Zekeriya Yapıcıoğlu çıktığı bütün TV kanallarında söylemesi gerekeni, eğip bükmeden doğru bir şekilde söylüyor. Bir dava adamının durması gerektiği gibi duruyor. Partisinin oy oranı sorulduğunda net bir şekilde cevap veriyor.  Partisi ile ilgili eleştirileri büyük bir dikkatle dinliyor, Kur’an ve Sünnet ışığında cevaplıyor. İlklerinden ve davasından ödün vermeyen bir duruş ortaya koyuyor.

Türkiye’de Kur’an ve Sünnet ışığında siyaset yapmak, ateşten gömlek giymek gibi bir şeydir. Çünkü “Kur’an ve Sünnet” demek, büyük bir sorumluluk demek, işte bu sorumluluk bilinciyle hareket eden bir siyasi liderdir; Zekeriya Yapıcıoğlu!

Zekeriya Yapıcıoğlu, Hak ve batıl mücadelesinde durması gerektiği yeri iyi bilen bir lider. Bence Türk Toplumu, bu lideri iyi tanımalı ve iyi takip etmelidir.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kitap okuma konusunda da oldukça donanımlı olduğunu, hemen her programda görmek mümkündür. Yapıcıoğlu, gerek ayetlerden, gerek hadislerden, gerekse bazen farklı kitaplardan verdiği örnekler bunu net bir şekilde göstermektedir. Ayrıca bana göre parti olarak Hür Dava Partisi’ne gönül verenlerin çok iyi birer kitap okuyucusu olduğuna inanıyorum. İsteyen bunun anketini yapabilir.

Zekeriya Yapıcıoğlu’nu dinlediğinizde; makam, mevki değil, gönüllerin ihyasının ön plana çıktığını görürsünüz. Derdi makam, mevki, dünya olmayanlar, her yarışı kazanırlar. Bir lider bulunduğu toplumun sadece dünyevi rahatlığını değil,  uhrevi hayatını da düşünmelidir. İşte Yapıcıoğlu, bunu da yapmanın gayreti içerisindedir. Allah’ın rızasını birinci madde olarak tutanların kaybedecek bir seçimleri yoktur. Allah’ın rızasını kazanmak için siyaset yapmak, zaten bütün seçimleri kazanmaktır.  Bir TV kanalında ne diyordu Zekeriya Yapıcıoğlu: “Biz eğer güç yetirebilirsek siyaseti dine alet ve dost yapacağız.” Bu cümle çok önemli bir inceliğe işaret eder.

Zekeriya Yapıcıoğlu ve arkadaşlarının yolu gayet net açıktır.

İstanbul’da yaptığı basın açıklamasında ne diyordu başkan:

  • Bu seçimde birinci önceliklerinin Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem daha seçilmesini sağlamak.
  • Destek verdikleri Cumhur İttifakı’nın mecliste çoğunluğu sağlayacak oranı yakalaması.
  • HÜDA PAR’ın mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmesi için mücadele vermek.

Bakın burada çok büyük bir fedakârlık var. Önce insan, önce memleket diyenlerin ilklerinde makam, mevki yoktur insanlığın kurtuluşu vardır.

Türkiye’nin Zekeriya Yapıcıoğlu gibi bir lidere ihtiyacı var!

Meclisin Zekeriya Yapıcıoğlu’na ihtiyacı var!

Türkiye siyasetinin HÜDA PAR siyasi ahlakını ihtiyacı var!

 

Ziya Gündüz  

 

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET