islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Söküğünü dikemeyen terzi malını Müslüman’a satıyor

Söküğünü dikemeyen terzi malını Müslüman’a satıyor

Arnavutluk oy verme dolandırıcılığını engellemek için ABD kimlik sistemini alıyor

Mirat Haber Ajansı

Nisan ayında yapılacak seçimler öncesinde Arnavutluk, bir ABD elektronik oy tanımlama sistemi satın almayı düşündüğünü söyledi. Arnavutluk’taki seçim idaresi makamının teklif talebine tek yanıt veren ABD’li seçim holdingi Smartmatic, oylama merkezlerinde bir kimlik kontrolü sistemi kurmak için KDV hariç yaklaşık 20 milyon ABD doları tutarında bir fiyat belirledi. Buradaki fikir, insanların devamsız seçmenler adı altında oy kullanma olasılığını azaltmak. Bunun, seçmenlerin yüzde 40’ına kadar yurtdışında olduğuna inanılan Arnavutluk’ta büyük bir sorun olduğu ortaya çıktı. Merkez Seçim Komisyonu (MSK), Komisyon’un teklif ve test amacıyla sunulan ekipmanı gözden geçirdiğini doğruladı.

Arnavutluk 25 Nisan’da yapılacak parlamento seçimlerine doğru ilerliyor. Yeni sistem o zamana kadar hazır olursa, elektronik okuyucular seçmenlerin şahsen oy kullandığından emin olmak için kimlikler veya Pasaportlarla ilgili biyometrik verileri kontrol edecek. Daha önceki seçimlerde, komiserlerin seçmen kütüğü yurtdışında bulunan veya seçime katılmayan seçmenlerin verileriyle oy kullanma manipülasyonu iddiaları ortaya çıktı.

Arnavut mafyasının etkisi

Geçen Temmuz ayında, Arnavutluk’un Organize Suç ve Yolsuzlukla Mücadele Özel Savcılığı, Arnavutluk’un orta kesimindeki Shijak bölgesindeki üç oylama merkezinde yaklaşık 22 komiserin tutuklanmasını emretti. Yapılan soruşturma, bu merkezlerde kullanılan oyların yaklaşık yüzde 5,5’inin 2017 parlamento seçimlerinde, Arnavutluk dışındaki seçmenler tarafından imzalandığını ortaya çıkardı. Arnavutluk edüstri ve ticareti çok zayıf olmasına rağmen dünyada mafyanın ana merkezlerinden. Avrupa ve dünyanın pek çok ülkesinde etkinlikleri var ve İtalyan mafyası bile yer yer korkulan Arnavutların etkisi altında. Dolayısıyla siyasette de büyük bir nüfuzları var.

Dosya 339/2016 adlı bir dava, uyuşturucu satıcılarının seçmen sindirme ve ödemeler yoluyla Başbakan Edi Rama’nın Sosyalist Partisi için nasıl oy topladıklarını ortaya çıkaran büyük bir soruşturma. Planlanan elektronik kimlik sistemi, yurtdışında yaşayan insanlar için oy vermeyi kolaylaştırırken, komisyon üyeleri için hile yapmayı daha zor hale getirecek gibi görünüyor. Ancak uzmanlar tüm oylama manipülasyonlarını çözmeyeceği konusunda uyarıyorlar.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.