Somali Ekonomisine IMF’den Ölüm Öpücüğü

Mirat Haber Ajansı

Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (İMF) tarafından yapılan ortak açıklamada Doğu Afrika’daki iç savaş ve işgallerden muzdarip Müslüman ülke Somali’nin ekonomisinin gelişmesi amacıyla borçlarının 5 milyar dolarlık bölümünün yabancı bankalar tarafından ve Somali’nin İMF direktiflerine uyması şartıyla karşılanacağını bildirdi.

Bu sayede 1990 yılından sonra Somali dünya ekonomisine yeniden eklemlenmiş olacak. Somali başbakanı Hassan Ali Khayre, bu uzlaşıyı mutlulukla karşıladı ve İMF direktiflerini yerine getireceklerini belirtti.

Ülkenin borçları mevcut 5,2 milyar dolardan üç yılda 557 milyon dolara indirilecek ancak bunun karşılığında ülke İMF’nin şartlarını karşılayacak. Bunların içinde faize dayalı bankacılık reformları, merkez bankasının devletten bağımsızlığı, verilerin paylaşılması, kadınların daha etkin olduğu bir ekonomi yer almakta. İMF icra kurulu başkanı Kristalina Georgieva bunların yerine getirileceğini inandıklarını paylaştı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü İMF ve Dünya bankası AB’nin somali’ye 43 milyon dolar yollamasıyla borç kapama sürecinin başlayacağını bildirdi. Yıllara yayılmış biçimde İngiltere, Norveç ve İtalya dahil çeşitli Avrupa ülkelerinin bankaları da şartlı olarak sürece destek olacak.

İMF ülkelere borç verirken kendi istediği sosyal ve ekonomik programlara kayıtsız şartsız uyum istemekte, bu programlar gelecekte ülkeyi daha da bağımlı hale getirmekte.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

59 dakika ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

2 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

3 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

4 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

4 saat ago
  • Makale

HÜKÜMDAR EBEVEYNLİKTEN KÖLE EBEVEYNLİĞE

Bir veli öğretmene şiddet uygulamış, gerekçesi de öğretmenin zorbalık yapan oğlunu uyarması. Çocuk babayı arayıp…

4 saat ago