islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5696
EURO
34,9359
ALTIN
2.426,73
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Somali Otel Operasyonunda Çok Sayıda Ölü

Somali Otel Operasyonunda Çok Sayıda Ölü

Mirat Haber Ajansı

El Şebab silahlı grubunun Somali’nin başkentindeki lüks bir sahil oteline geçen hafta düzenlediği silahlı ve bombalı saldırıda en az 16 kişinin öldü, düzinelerce kişi yaralandı. Hükümet sözcüsü İsmail Muhtar Omar, otel kuşatmasının El Şebab savaşçıları ile güvenlik güçleri arasında üç saatlik şiddetli bir silahlı çatışmanın ardından sona erdiğini, ölü sayısının 11 Somali vatandaşı ve 5 terörist saldırgan olduğunu söyledi. Saldırıda en az 43 kişi de yaralandı. Saldırı, öğleden sonra otele giden güvenlik kapılarından patlayan güçlü bir bombalı araçla başladı. Sonra, silahlı adamlar içeri koştu ve çoğunlukla orada yemek yiyen genç erkek ve kadınları rehin aldılar. Saldırı başladığında elektrik kesintisi olan alanda ambulans sirenleri duyuluyordu. Askeri araçların daha sonra gece otelin çevresinde konumlandığı görüldü.

Otel, bir milletvekili ve eski maliye bakanı olan Abdullahi Mohamed Nor’a ait. Hükümet yetkilileri ve Somali diasporasının üyeleri tarafından sık sık ziyaret edilmekte. İstihbarat grupları tarafından yapılan paylaşımlara göre Al-Şebab, saldırıyı üstlendi. Silahlı grup, intihar komandosu operasyonunda savaşçılarının oteli kontrol altına aldığını iddia etti. El-Şebab 2011’de başkentten kovulmuş ancak savaşçıları düzenli saldırılar gerçekleştirerek hükümete karşı savaşmaya devam etmişti. Bu ay içinde Mogadişu’nun merkez hapishanesinde tutulan dört El Şebab savaşçısı da tesis içinde silah elde etmelerinin ardından güvenlik güçleri ile bir çatışmada öldürülmüştü.

ETİKETLER: El Şebab
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.