Yaşam

Sonbaharın son günleri eski payitahtı hazan renklerine boyadı

AA – Sonbaharın son günlerinde özellikle nehirler boyu ve kentin sayfiye yerleri hazan mevsiminin renklerine büründü.

Havaların iyiden iyiye soğuduğu, Balkanlar’dan gelen ayazın ara ara kendini hissettirmeye başladığı Edirne’de sonbaharda renk cümbüşü yaşanıyor.

Kış mevsimine göz kırpan sonbahar özellikle Tunca ve Meriç nehir boyundaki ağaçların yapraklarını dökmeden sarıya boyadı.

Merhum şair Beyazıt Sansı’nın şiirinde “Meriç, Tunca, Arda üç güzel kardeş/Var mıdır dünyada sizden güzel eş” dediği gibi, Balkanlar’ın havasını getiren üç nehir, suyuna düşen hazan yapraklarını da ardından gelecek kışa yol açar gibi götürüyor.

Kentin sayfiye yerlerinden Karaağaç Mahallesi, sonbaharın vazgeçilmezleri arasında yerini alırken, sarı yaprakların yorgan gibi kapladığı Kent Ormanı fotoğraf tutkunlarının gözdesi oluyor.

Kışa az bir zaman kala doğa, sonbahar renklerini kar beyazına terk edeceği güne kadar konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Soğuk havanın giriş kapısı konumundaki Edirne, sonbaharın son günlerinde Balkanlar’dan gelecek soğuk havaya göz kırpıyor.

Recent Posts

  • Makale

PEYGAMBER: RESUL, NEBİ

İlk bakışta “Peygamber”, “Resul” ve “Nebi” kelimelerinin aynı anlamı ifade eden eşanlamlı kelimeler olduğu düşünülmektedir.…

20 dakika ago
  • Makale

İNSAN PSİKOLOJİSİNİN ÖZÜ İRADEDİR

İNSAN PSİKOLOJİSİNİN ÖZÜ İRADEDİR İnsan psikolojisine ve toplum sosyolojisine en çok etki yapan hitap ve…

33 dakika ago
  • Makale

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU Ben senin sevgili kaderinin neresiyim?…

23 saat ago
  • Makale

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ! Yüksek mahkeme üyelerinden genç bir dostumuz sohbetimiz sırasında…

24 saat ago
  • Makale

KAYBETTİĞİMİZ GEÇMİŞİN FARKINDA MIYIZ?

Ülkemizde inançsız bir kesim Cumhuriyetin kuruluşundan buyana Osmanlı’ya azgın bir düşmanlık duygusuyla saldırmaktadır. Bunun neden…

1 gün ago
  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

2 gün ago