Ekonomi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR! VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Milyonların beklediği asgari ücret açıklandı. Yeni yıl için geçerli asgari ücret 8.506 TL oldu. Asgari ücret açıklamasının ardından fırsatçılar boş durmadı. Asgari ücret açıklandığında birçok işletmenin o gece fiyatlarına zam yaptığı söylendi. Sosyal medyada fiyat değişikliği olan bir ürün etiketi ortaya çıktı. Ticaret Bakanı Mehmet Muşu, söz konusu iddialarla ilgili olarak, “Haksız fiyat artışlarının tespit edilmesi halinde sorumluları hakkında en ağır idari para cezaları uygulanacaktır” dedi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Ne ham maddede, ne dövizde, ne de akaryakıtta fiyatlar değişti ama asgari ücrete yapılan zam fırsatçıları harekete geçirmeye yetti. Bazı firmaların gece etiketleri değiştirdi iddia edildi. Sosyal medyada zamlı etiket görselleri yer alırken vatandaşlar duruma isyan etti.

BAKAN MUŞ: EN AĞIR İDARİ CEZALAR UYGULANACAKTIR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret zammını fırsat bilerek haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılara karşı denetimleri yoğunlaştırdıklarını bildirdi. Muş, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

“Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz. Hükümetimizce vatandaşlarımızın refahını artırmak için atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu konuda vatandaşımızın hakkını-hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

View Comments

  • Bıktık artık bu boş sözlerden. Artık kimsede inanmıyor ve herkes bildiğini okuyor. Daha dün aldığım bir ürünü bir ay öncesine göre yüzde elli fazlasına aldım. Yine iki hafta önce de sıfırının fiyatına 3 yasında bir arabayı almak zorunda kaldım . Bir tarla dolusu sıfır otomobil var ama adamlar liste fiyatından vermiyorlar. Bence yetkili ve etkililer boş tehdit SAVURMAK yerine hiç konuşmasalar daha iyi olur.

Recent Posts

  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

11 dakika ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

33 dakika ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE

SORU: İslam ülkelerinin her hangi birinde kesilmek üzere vekalet verilebilir mi? Cevap: Kurban ibadetiyle ilgili âyetlerde…

2 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR IV

“Kibre kapılmadan, israfa düşmeden yiyin, için, giyinin, yardım edin” Ev Tefrişi, Konuşma, Ömür ve Kamu…

2 saat ago
  • Gündem

IMF, Suudi Arabistan’da Riyad Ofisini Açıyor

Ekonomik çeşitliliği ve uluslararası iş birliğini artırmayı amaçlayan bir adım olarak IMF , Suudi başkentinde…

3 saat ago
  • Makale

ÖĞÜDE İHTİYAÇ DUYMAK YA DA DUYMAMAK

Günümüzde bazı  kişilerin,  özellikle de  hedonizmin etkisinde kalan  ve bu nedenle de    kurallara ve özellikle…

3 saat ago