islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5492
EURO
34,8712
ALTIN
2.429,70
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR! VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR! VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
24 Aralık 2022 10:06
A+
A-

Milyonların beklediği asgari ücret açıklandı. Yeni yıl için geçerli asgari ücret 8.506 TL oldu. Asgari ücret açıklamasının ardından fırsatçılar boş durmadı. Asgari ücret açıklandığında birçok işletmenin o gece fiyatlarına zam yaptığı söylendi. Sosyal medyada fiyat değişikliği olan bir ürün etiketi ortaya çıktı. Ticaret Bakanı Mehmet Muşu, söz konusu iddialarla ilgili olarak, “Haksız fiyat artışlarının tespit edilmesi halinde sorumluları hakkında en ağır idari para cezaları uygulanacaktır” dedi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Ne ham maddede, ne dövizde, ne de akaryakıtta fiyatlar değişti ama asgari ücrete yapılan zam fırsatçıları harekete geçirmeye yetti. Bazı firmaların gece etiketleri değiştirdi iddia edildi. Sosyal medyada zamlı etiket görselleri yer alırken vatandaşlar duruma isyan etti.

BAKAN MUŞ: EN AĞIR İDARİ CEZALAR UYGULANACAKTIR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret zammını fırsat bilerek haksız fiyat artışlarına giden fırsatçılara karşı denetimleri yoğunlaştırdıklarını bildirdi. Muş, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

“Haklı bir gerekçeye dayanmayan artışların tespiti halinde sorumlulara en ağır idari cezalar uygulanacaktır. Konuyu yakından takip ediyoruz. Hükümetimizce vatandaşlarımızın refahını artırmak için atılan adımların fırsatçılar tarafından suistimal edilmesine asla müsaade etmeyiz. Bu konuda vatandaşımızın hakkını-hukukunu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Galip koç dedi ki:

    Bıktık artık bu boş sözlerden. Artık kimsede inanmıyor ve herkes bildiğini okuyor. Daha dün aldığım bir ürünü bir ay öncesine göre yüzde elli fazlasına aldım. Yine iki hafta önce de sıfırının fiyatına 3 yasında bir arabayı almak zorunda kaldım . Bir tarla dolusu sıfır otomobil var ama adamlar liste fiyatından vermiyorlar. Bence yetkili ve etkililer boş tehdit SAVURMAK yerine hiç konuşmasalar daha iyi olur.