islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

SÖZCÜ GAZETESİNİN MANŞETİ ÜZERİNE…

SÖZCÜ GAZETESİNİN MANŞETİ ÜZERİNE…
28 Ekim 2023 10:13
A+
A-

Evlere şenlik bir sözcü gazetesi var. İslam alemi ve Müslümanların dertlerine ortak olmayı  bırakın, İslam ve Müslümanlarla sorunlu, ne dediğini bilmeyen bir gazete bu.

Bu gazete 27 Ekim 2023 tarihinde “Atatürk Cumhuriyeti kurmasaydı Türkiye Gazze gibi olurdu” manşetiyle yayınlanmış.

İlkönce şunu ifade edelim ki, istişareye dayalı ve çoğunluğun seçtiği yöneticilerin iş başına geçmesini sağlayan ve destekleyen bir Cumhuriyet rejimiyle bizim sorunumuz olamaz. Ama sizin, millet ve milletin seçtikleri ile her zaman sorunuz olmuştur. Bu milletin manevi değerleriyle barışmadığınız müddetçe de sorunuz olacaktır.

Gelelim Sözcü gazetesinin attığı manşete…“Atatürk Cumhuriyeti kurmasaydı Türkiye Gazze gibi olurdu” manşeti, varsayımlar üzerinden fikir yürütülerek atılmış bir manşettir.

O zaman bizde varsayımlar üzerinden bu manşete cevap verelim. Mesela Mustafa Kamal, Cumhuriyet kurulmadan önce defalarca “Hilafeti Muhafaza etmemiz gerekir” dediği ve hatta Hilafeti kendi bünyesine alacağını söylediği gibi, Cumhuriyetin ilanından sonra Hilafeti kaldırmasaydı ve  Müslümanlar  başsız kalmasaydı, Siyonistler ve Batı bugün Gazze’de yaptıklarını yapabilirler miydi?

Osmanlı Devletini yıkmak ve İsrail Devletini kurmak için çıkarılan 1. Dünya savaşından sonra yıkılan imparatorlukların ardından “Ulus Devlet” kandırmacasıyla İslam ülkelerini küçük küçük parçalara ayıran Siyonist düşünce, bugün o küçük parçacıkları çiğneyip yutma peşinde. Gazze’de yaşanan tam da bu…

Varsayımlar üzerinden gidiyoruz ya…. Anlaşılan o ki Sözcü, Filistin topraklarının 1917 yılına kadar bizim idaremizde olduğunu, Kemal Atatürk’ün ilk çizdiği Misakı Milli sınırları içinde Filistin topraklarının da olduğunu unutuvermiş… Unutuvermiş de “Atatürk Cumhuriyeti kurmasaydı Türkiye Gazze gibi olurdu” minvalinde, varsayımlar üzerinden manşet atıvermiş.

 

Mirat haber olarak bizlerin, Sözcü gazetesi ve onun gibi düşünenlere tek tavsiyemiz olabilir. Artık Mustafa Kamal Atatürk’ü putlaştırma çabalarınıza bir son verin. Bu millet Atatürk’ü de ecdadını da unutmaz ve anılması gerektiği gibi de anar.

Filistin davası ümmetin davasıdır

Filistin davası bir bütün olarak ümmetin davasıdır. Siz Filistin’e “Araplar bizi arkadan vurdu bize ne… Filistinliler de topraklarını sattı” gibi tarihi gerçeklerden uzak bir yaklaşım sergilerken ve bunun dellillerini ortaya koymaktan aciz bir durumdayken; biz, tarihi deliller ile Filistinlilerin topraklarını satmadığını ve Arapların da bizi arkadan vurmadığını ve  bunun bir İngiliz entrikası olduğunu söylüyoruz. Bunları anlamayacağınızı ve anlamak istemediğinizi de çok iyi biliyoruz.

Bizler size tekrar hatırlatalım ki, bugün Gazze’yi vuran Siyonistler, yarın Türkiye’ye yöneleceklerdir. Çünkü Siyonistlerin ulaşmak istediği Nil ile Fırat arasında ki vaad edilmiş topraklar, bizim Güneydoğu topraklarımız da kapsamaktadır.

Bu sebeplerledir ki, “Atatürk Cumhuriyeti kurmasaydı Türkiye Gazze gibi olurdu”  gibi varsayımlar üzerinden  hareket etmek, ancak ve ancak günü kurtarmak adına ve bilinç altında olan İslam ve Müslüman düşmanlığının dışa yansıması olarak değerlendirilebilir.

Sözcü gazetesi ve avenesinin bu manşetle bir telaşa kapıldığını görüyoruz. Bunun sebebi olarak da bir asırdan beri toplumumuza empoze edilmeye çalışılan “Batı’nın ileri ve medeni olduğu” tezinin, Gazze’de bizzat batı ülkeleri tarafından dumura uğratılmasından dolayı bir telaş olduğunu da biliyoruz.

Mirat haber olarak, Gazze’nin Siyonistler ve bilumum kafirler tarafından  bombalanıp sivillerin ve masum insanların katledildiği bu günlerde “Bayram” kelimesini telaffuz etmekte zorlansak da diyoruz ki;

“CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!”

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar
  1. Munib Engin Noyan dedi ki:

    ELHAMDULİLLAH Mü’min bir Musliman olarak her satırının altına, hem de göğsümü gere imzamı atabileceğim son dereced doğru tesbitlerle dolu bir yazı! ALLAH, celle şânuhu, râzı olsun! Bu yazıyı mutlaka herkesle paylaşın! Sakın ihmâl etmeyin!