islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,1743
EURO
34,6991
ALTIN
2.447,14
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C

SpaceX Uluslararası Uzay İstasyonu’na insan taşımaya devam ediyor

SpaceX Uluslararası Uzay İstasyonu’na insan taşımaya devam ediyor

Mirat Haber Ajansı

SpaceX bu hafta başında Uluslararası Uzay İstasyonuna giden uçuşta dört astronot daha fırlattıktan sonra artık Amerika’da hükümet için insanlı uçuşlarda deneyim kazanmaya başladı. NASA’nın bu ilk tam teşekküllü görevi, özel sektöre ait bir uzay aracında bir mürettebatı ikinci kez yörüngeye gönderdi. ABD hükümeti uzay ajansı NASA, Ay’ı ve Mars‘ı keşfetmek için programlar da dahil olmak üzere uzay keşiflerini genişletirken, önümüzdeki 14 ay içinde uzay istasyonuna üçü insanlı ve dört kargo yedi Dragon misyonu uçurması planlanıyor.

NASA, ABD’nin en güneydeki eyaleti Florida’daki Cape Canaveral tesisini, yalnızca SpaceX’e değil, uyduları ve diğerlerini fırlatan bir dizi roketi çalıştıran bir şirket konsorsiyumu olan United Launch Alliance’a da hizmet veren “çok kullanıcılı bir uzay limanı” olarak adlandırıyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de lansmana katıldı ve önceden Başkan Donald Trump yönetiminde Amerika’nın insan uzay araştırmalarına liderlik etme taahhüdünü yenilediğini söyledi. Başkan seçilen Joe Biden, fırlatmanın bilimin gücünün bir kanıtı olduğunu söyleyerek tebriklerini tweetledi. NASA, uçuşu, yapım aşamasında olan bir roket ve mürettebat-araç sistemi için ilk “operasyonel” görevi olarak adlandırıyor. Amerikalıları yörüngeye göndermek için, NASA yerine özel bir kuruluş tarafından sahip olunan ve işletilen, ticari olarak geliştirilmiş yeni bir uzay aracı çağını temsil ediyor. Uzay mekiği programının 2011’de sona ermesinin ardından, ABD astronotları Rusya’nın Soyuz uzay araçlarıyla yörüngeye çıkıyorlardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.