islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

SUÇ VE GÜNAH İŞLEYEN PAPA’YI KİM YARGILAYACAK

SUÇ VE GÜNAH İŞLEYEN PAPA’YI KİM YARGILAYACAK
26 Ocak 2023 10:36
A+
A-

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, ‘’Eşcinsellik suç değil’’ dedi ve LGBT karşıtı yasaların ‘’adil olmadığını’’ söyledi.

1.) Bu göreve seçildiği 2013 yılında sarf ettiği ‘’Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım’’ sözleriyle yankı uyandıran Papa Francesco, AP haber ajansına verdiği söyleşide de bu konuda çarpıcı ifadeler kullandı.

Arjantinli Papa, anadili İspanyolca konuştuğu söyleşide şunları söyledi:

2.) ‘’Eşcinsel olmak bir suç değil. Suç değil. ‘Evet, ama günah’. Tamam ama önce günah ile suç ayrımını yapalım. Birbirine yardım etmemek de günah.’’

3.) Dünya genelinde bazı ülkelerde LGBT karşıtı yasal düzenlemeler yapılmasını eleştiren Papa, bu yasaların ‘adil olmadığını’ da belirtti. Bazı Katolik din adamlarının da bu yasalara destek verdiğini kabul eden Papa, bu dini görevlilere ‘’şefkatli olmaları’’ çağrısı yaptı.

4.) Papa, ‘’Hepimiz Tanrı’nın çocuklarıyız. Tanrı bizi olduğumuz gibi, haysiyetimiz için savaşmamızı sağlayan gücümüz için seviyor’’ dedi.

Katolik Kilisesi öğretileri eşcinsel eylemleri ‘’bozukluk’’ olarak tanımlarken eşcinsel insanların ‘’saygı, şefkat ve incelikle’’ karşılanması gerektiğini belirtiyor.

5.) Katolik doktrini eşcinsel evliliklerine izin vermese de Papa Francesco, eşcinsel çiftler için ‘’medeni birliktelik’’ adıyla yasal tanıma sağlanmasına destek vermişti.

Papa Francesco 2020’de bir belgesel için yaptığı açıklamada, ‘’Eşcinsel insanların bir aile içinde olmaya hakkı var. Onlar Tanrı’nın çocukları ve bir aileye sahip olma hakları var. Hiç kimse bu yüzden dışlanmamalı ve perişan edilmemeli. Olması gereken şey bir medeni birliktelik yasasıdır, bu şekilde yasal olarak korunurlar. Ben bunu savunuyorum’’ demişti.

YORUMUMUZ

Haberi olduğu gibi alıntıladık ve maddelendirdik. Şimdi de madde madde eleştireceğiz.

1.) Ne papa ne bir başkası eşcinselleri yargılayamaz. Ama eşcinselliğin Yaratanın buyruğuna aykırı olduğunu, insan doğasıyla çeliştiğini ve insan neslini tehdit ettiğini söyleyebilir. Eşcinsellerin eşcinselliği tercihle hata ettiğini dile getirebilir.

2.) Eşcinsel olmak günahtır. Her günah suç değilse de eşcinsellik suçtur. Çünkü Yaratanın ceza belirlediği günahtır. Kaldı ki eşcinsel hem kendisine, hem de aile ve toplum düzenine zarar vermektedir. Eşcinsellik günahı ile daha çok erdemsizlik olan yardımlaşmamayı kıyaslamak tam bir hatadır.

 3.) Bazı ülkelerde LGBT karşıtı yasal düzenlemeler yapılmasından daha sağlıklı ne olabilir. Bilakis eşcinselliği yasaklayıcı yasalar adildir. Zulüm olan ona yönlendirici uygulamalardır. Destek veren dini görevlileri yapılması gerekeni yapıyorlar. İnsanlara hatta eşcinsellere şefkat göstermek eşcinsellik karşıtı yasaları desteklemeyi gerektirir.

4.) Biz insanlar Tanrının çocukları değiliz. Onun kullarıyız. Tanrı bize güç verdi ve bu gücü doğru yolda kullanmamızı emreder. Eşcinsellere saygı duyulmaz ama dışlanmaksızın ilgi gösterilerek kurtulmalarına katkı verilebilir. Verilmelidir de.

5.) Eşcinsel çiftleri ‘’medeni birliktelik’’ yaşayan insanlar olarak tanımak ve onaylamak Tanrı’ya baş kaldırmaktır. Elbette eşcinsellerin de bir ailesi olmalı ama eşcinsellerin birlikteliği aile olarak nitelenemez. Onların da ellerinden tutulması perişan olmamaları için adımlar atılması gerekir.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet