islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5843
EURO
34,9071
ALTIN
2.435,54
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Sudan Ümmet Partisi İsrail İlişkilerine Sert Çıktı

Sudan Ümmet Partisi İsrail İlişkilerine Sert Çıktı

Mirat Haber Ajansı

Sadık el-Mehdi liderliğindeki Sudan Ümmet Partisi, Perşembe günü ülkesinin geçiş hükümetini İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi nedeniyle sert biçimde eleştirdi. Açıklamada, geçiş hükümeti kurumlarının normalleşme gibi tartışmalı konularda herhangi bir karar almaya yetkili olmadıkları belirtilerek, İsrail ile ilişki kurmanın kurtuluştan önceki apartheid Güney Afrika ile kurulmasına benzer olduğunu vurguladı. El-Mehdi, vatana ihanetin özgürlükle korunan bir bakış açısı olmadığını vurguladı ve apartheid devleti İsrail ile ilişkilerin barışla bağlantısı olmadığını yineledi. Aksine, adalet olmadan barış olmayacağı için daha fazla çatışma çıkacağı belirtildi. Sudan Barosunu İsrail boykotunu ihlal edenlerin raporlarını ve soruşturmalarını üstlenmeye çağırdı ve Ümmet Partisi’nin avukatlarının bu misyonda yer alacağını vurguladı.

Bu arada El-Mehdi, ABD’nin ülkesinin adının Devlet Terör Sponsorları listesinden çıkarılmasını memnuniyetle karşıladı ve bunun geç olduğunu çünkü Sudan’ın Ömer El Beşir’in devrilmesinden hemen sonra bunu hak ettiğini belirtti. Ancak, Sudan’ı fiili bir terör kurbanı ve ABD’yi dünya çapında bir terör nedeni olarak nitelendirdiği için ülkesinin terör kurbanlarına tazminat ödemesinin doğru olmadığın ifade etti. ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü Sudan ve İsrail’in ilişkileri normalleştirmeye karar verdiklerini Beyaz Saray’da duyurmuş bunun için Sudan cunta hükümetinden 300 milyon dolardan fazla para almıştı. Bu paranın Suudlar tarafından ödendiği de medyaya sızmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.