islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8975
ALTIN
2.435,78
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Sudan’daki Çatışmalar İkinci Ayına Giriyor

Sudan’daki Çatışmalar İkinci Ayına Giriyor
20 Mayıs 2023 13:00
A+
A-

Sudan’ın başkenti Hartum sakinleri, ordunun bir aydan uzun süredir savaştığı Hızlı Destek Güçlerini başkentten kovmaya çalışmasıyla Salı günü başkentte hava saldırılarının ve topçu atışlarının keskin bir şekilde arttığını söyledi.

Görgü tanıkları, Hartum’un güneyinde hava saldırısı, çatışma ve patlama sesleri duyduklarını, gece saatlerinde komşu şehirler Bahri ve Omdurman’ın bazı bölgelerinde yoğun bombardıman olduğunu ifade etti.

Ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar başkentte yoğunlaştı, ancak Sudan’ın diğer bölgelerinde, özellikle Darfur’un batı bölgesinde huzursuzluklara yol açtı.

Çatışma, yaklaşık 200.000 kişiyi komşu ülkelere kaçmaya zorladı ve Sudan içinde 700.000’den fazla insanı yerinden ederek bölgeyi istikrarsızlaştırma tehdidi oluşturan bir insani krizi tetikledi.

Pazartesi günü görgü tanıkları, başkent Hartum’da büyükelçiliklerin basıldığı ve tahrip edildiği sırada, yeniden hava bombardımanı ve çatışmalar yaşandığını bildirdi.

Hızlı Destek Güçleri yaptığı açıklamada Sudan ordusunu “sivil nüfuslu bölgeleri hedef almakla” suçladı. Uçaklar, onlarca vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına neden olan Doğu Nil Hastanesi de dahil olmak üzere Hartum’daki bölgeleri bombaladı.

 

Çeviri: Tuğba Hamarat

Kaynak: www.asharq.com

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.