Suriye-Emirlikler Korona Yakınlaşması

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası camida kısaca Rejim olarak adlandırılan ve insanlığa karşı suçlarla özdeşleştirilen Beşar Esed yönetimindeki Suriye Arap Cumhuriyeti ile iç savaşın başından bu yana onun kariısında olan Birleşik Arap Emirlikleri, Covid-19 virüsünden kaynaklanan Yeni Koronavirüs hastalığını bir vesile kabul ederek diplomatik olarak yakınlaşmaya başladılar.

Suriye Cumhurbaşkanı Esed ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin önemli kişilerinden Abu Dabi veliaht prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahayan Cuma günü gerçekleşen bir telefon görüşmesinde Korona konusunda ortak çalışmalar ve birlikte yapılabilcekler ele alındı. Veiaht presn Suriye’yi bu zor günlerde yalnız bırakmayacağını ifade etti.

BAE 2011’de Özgür Suriye Güçlerini desteklemeye başlamış ve Suriye rejimine ambargo uygulamıştı ancak 2018’de Şam elçiliğini cumhurbaşkanı huzuruna çıkması gereken elçin seviyesinin altında olan maslahatgüzarlık seviyesinde yeniden açmıştı. 2019 yılındaysa ülkeye elçi olarak Abdülhakim İbrahim el Nueymi atanmış ve elçi Beşar Esed’e övgü yapmıştı.

Tıpkı babasının kral olmasına rağmen ülkeyi yöneten Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman gibi Birleşik Arap Emirlikleri’nde de yönetimi elinde bulunduran veliaht prens Muhammed bin Zayed, Yemen işgalinin yanısıra Katar ve Türkiye ile olan gerilimlerin de mimarı olarak görülüyor. Rusya ve İran desteğinde Suriye’nin ülkede artan gücü sonucunda çeşitli Arap ülkelerinin yeniden rejime yakınlaşmaya başlamalarında tehlike olarak gördükleri Türkiye’ye karşı ortak cephe oluşturma amacının rol oynadığı öne sürülmekte.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

5 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

5 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

6 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago