Gündem

Suriye’de 100’e Yakın Sivil Katledildi

Suriye İnsan Hakları Örgütü yayımladığı raporda Suriye’de çatışmalarda 18’i çocuk, 4’ü kadın ve iki sağlık personeli olmak üzere 69 sivilin öldürüldüğünü ve 8 kişinin de işkence sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Raporda, geçtiğimiz Ocak ayında 3’ü Rus güçlerinin, 2’si PKK/YPG ve Esad güçleri hayati önemdeki sivil merkezlere yönelik 9 saldırı gerçekleştiği belirtildi.

Raporda, rejim ve Rusya’nın Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesine geçen yılın ortasından itibaren başlattığı saldırılar ile rejim güçlerinin kara saldırılarının durmadığı ve Cebeli Zaviye bölgesine odaklandığı vurgulandı.

Bu yılın başlarında Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki bölgelere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını ve daha sonra yoğunluğu giderek azaldığını vurguladı.

Rapor, geçen Ocak ayının son çeyreğinde bölgenin hava sahasında Rus savaş uçaklarının bulunmadığını doğruladı.

Rus baskınlarının çoğunun, Suriye’nin kuzeybatısındaki Heyet Tahrir el-Şam’ın askeri karargâhını, hayati merkezleri ve sivil toplantıları hedef aldığına dikkat çekti.

Geçen Ocak ayının ikinci yarısında Halep’in kuzey ve doğu kırsalındaki köy ve kasabalara PKK/YPG saldırısına uğrayarak can kayıplarına ve tesislerde maddi hasara neden oldu.

Recent Posts

  • Gündem

OKUYUCULARIMIZDAN RİCAMIZ!

OKUYUCULARIMIZDAN RİCAMIZ! Gelişen olaylara İslami açıdan baktığımız ve yorum getirdiğimiz Mirat Haber Sitemiz, siz değerli…

4 saat ago
  • Gündem

SENATÖRLERİN YARGIYI TEHDİT VAHŞETİ

Sürekli yazıyoruz ve yazmaya da edeceğiz. İnsanları sürekli olarak insanlık çizgisinde tutacak, adalet ve erdemlere…

5 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Refah’a Yönelik Soykırım Girişimi Paris ve Londra’da Protesto Edildi

İsrail'in Refah'a Yönelik Soykırım Girişimi Paris ve Londra'da Protesto Edildi Paris ve Londra sokakları, İsrail'in…

6 saat ago
  • Gündem

Filistin Asıllı İsveçli Şarkıcı, Eurovision Yarı Finalinde Kefiyeyle Sahne Aldı

Filistin Asıllı İsveçli Şarkıcı, Eurovision Yarı Finalinde Kefiyeyle Sahne Aldı Eurovision Şarkı Yarışması'nın ilk yarı…

7 saat ago
  • Gündem

Macklemore Filistin İçin Şarkı Yaptı Bizim Sanatçılarımız(!) Nerede?

Macklemore Filistin İçin Şarkısı Yaptı Bizim Sanatçılarımız(!) Nerede? Macklemore'dan Filistin İçin Destek Şarkısı: 'Hind's Hall'…

8 saat ago