islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suriye’de 100’e Yakın Sivil Katledildi

Suriye’de 100’e Yakın Sivil Katledildi

Suriye İnsan Hakları Örgütü yayımladığı raporda Suriye’de çatışmalarda 18’i çocuk, 4’ü kadın ve iki sağlık personeli olmak üzere 69 sivilin öldürüldüğünü ve 8 kişinin de işkence sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Raporda, geçtiğimiz Ocak ayında 3’ü Rus güçlerinin, 2’si PKK/YPG ve Esad güçleri hayati önemdeki sivil merkezlere yönelik 9 saldırı gerçekleştiği belirtildi.

Raporda, rejim ve Rusya’nın Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesine geçen yılın ortasından itibaren başlattığı saldırılar ile rejim güçlerinin kara saldırılarının durmadığı ve Cebeli Zaviye bölgesine odaklandığı vurgulandı.

Bu yılın başlarında Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki bölgelere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını ve daha sonra yoğunluğu giderek azaldığını vurguladı.

Rapor, geçen Ocak ayının son çeyreğinde bölgenin hava sahasında Rus savaş uçaklarının bulunmadığını doğruladı.

Rus baskınlarının çoğunun, Suriye’nin kuzeybatısındaki Heyet Tahrir el-Şam’ın askeri karargâhını, hayati merkezleri ve sivil toplantıları hedef aldığına dikkat çekti.

Geçen Ocak ayının ikinci yarısında Halep’in kuzey ve doğu kırsalındaki köy ve kasabalara PKK/YPG saldırısına uğrayarak can kayıplarına ve tesislerde maddi hasara neden oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.