Gündem

Şuşa Beyannamesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan Şuşa Beyannamesi ile ABD ve Arnavutluk’la karşılıklı imzalanan milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Azerbaycan ile Türkiye arasında 15 Haziran 2021’de Şuşa’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Müttefiklik İlişkileri Hakkında Şuşa Beyannamesi”nin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer aldı. Yayım tarihinden itibaren yürürlüğe giren kanunun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek.

TÜRKİYE İLE ARNAVUTLUK, SAĞLIK ALANINDA İŞ BİRLİĞİ YAPACAK
Türkiye ile Arnavutluk arasında sağlık ve yapı işleri alanında imzalanan anlaşma ve mutabakat zabıtları da Resmi Gazete’de yayımlandı. Anlaşmaya göre, taraflar aralarında salgınlarla mücadele, Kovid-19’la mücadele kapsamında bilgi ve tecrübe paylaşımı, sağlık personeline yönelik kapasite geliştirme ve sağlık yatırımları alanlarında iş birliği yapılacak. Taraflar, ortak sağlık haftaları ve sağlık iş forumları da düzenleyecek.

Karşılıklı uzman ve personel ziyaretleriyle tecrübe paylaşımı da yapacak ülkeler, uzmanların katıldığı tıp alanında sempozyum, çalıştay, konferans ve eğitimler de gerçekleştirecek. Anlaşma, 5 yıl süreyle yürürlükte kalacak ve birer yıllık periyotlarla uzatılabilecek.

ARNAVUTLUK’UN ELEKTRONİK BETON İZLEME SİSTEMİ KURULACAK 
Arnavutluk’la yapı işleri alanında imzalanan anlaşma ise bu alanda bilgi ve deneyim paylaşımı ile en iyi uygulamalar ve teknoloji paylaşımı amacıyla imzalandı. Anlaşmaya göre, taraflar, imar mevzuatı çerçevesinde yapılaşma süreci ve yapılar, yapı denetimi ile Arnavutluk’ta Elektronik Beton İzleme Sistemi’nin mevzuatının hazırlanarak sistemin kurulması konularında iş birliği yapacak.

 

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

2 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

3 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

23 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago