Dünya

Suud Netflix’e Eşcinsellik Helal MBS Eleştirisi Haram

Mirat Haber Ajansı

Yayın kuruluşu Netflix’in CEO’su, Suudi Arabistan’ın batıda bile hassas içerik programları olarak kabul edilen programların sözde muhafazakar krallıkta yayınlanmasına izin verdiğini kabul etti. Bunlar arasında eşcinselliği teşvik eden “Queer Eye”, gençlerin konuyu okul derslerinden aldıkları rehberliği izleyen “Sex Education” ve çok açık cinsel içerikli bir hapishane dizisi olan “Orange is the New Black” gibi gösteriler yer alıyor. Buna karşılık Netflix, Suudi Arabistan’ın politikalarını eleştiren diğer şovlarının bir bölümünü kaldırmayı kabul etti. Vatanseverlik Yasası adlı Emmy ödüllü siyasi hiciv gösterisine Hintli-Amerikalı Müslüman komedyen Hasan Minhaj ev sahipliği yapmakta ve son iki yıldır Pazar günleri yayınlanmaktaydı. Minhaj’ın Vatanseverlik Yasası, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesindeki rolü nedeniyle özellikle Suudi Veliaht Prens MBS’yi eleştirmekteydi.

CNN’de sansür ve insan haklarını tartışan bir röportajda Netflix’ten Reed Hastings, bunun çok zor bir karar olduğunu söyledi. Suudi hükümeti, Netflix’in “ahlak kurallarını” ihlal ettiğini iddia ederek bölümü aşağı çekmesini talep etti. Ancak, aynı Suudi yasaları, muhafazakar ülkede kolayca “pornografik” veya en azından uygunsuz olarak değerlendirilebilecek diğer Netflix içeriği için geçerli değildi. Hastings, Netflix’in “rahatsız edici bir uzlaşma” yapmayı seçtiğini söyledi.

Recent Posts

  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

35 dakika ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

2 saat ago
  • Makale

Gazze Vicdanı Uyandırıyor Mu?

Vicdan, insanın sahip olduğu ve kendisini insan kılan yegâne özelliğidir. İnsanın yapıp ettiklerini tarafsız bir…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi

Gazze'de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi. Gazze'de, İsrail'in saldırıları ve boğucu kuşatma altında kalan…

3 saat ago
  • Makale

ÜMMETİN DERİN SORUNU

Ümmet: “Renk, ırk, bölge ve cinsiyet farkı gözetilmeksizin, aynı peygambere ve onun getirdiği dine inanalar…

3 saat ago