Gündem

Suudi Arabistan’da Havalimanına Drone Saldırısı: 12 Yaralı

Yemen’e saldırılarını sürdüren Suudi liderliğindeki koalisyondan yapılan açıklamaya göre Suudi Arabistan’ın Abha havalimanına düzenlenen drone saldırısında 12 kişi yaralandı.

Yemen’de Husilere yönelik saldırılara liderlik eden Suudi Arabistan’ın Yemen sınırı yakınlarındaki Abha Havalimanı’na drone ile saldırı düzenlendi. Suudi haber ajansı SPA saldırıda 12 kişinin yaralandığını duyurdu. Suudilerin liderliğindeki Arap Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada saldırının Suudi hava savunma sistemlerince engellendiği belirtilirken, saldırının öğle saatlerinde Yemen’deki Husilerce düzenlendiği kaydedildi.

Koalisyon yetkililerinin açıklamasın yaralılar arasında yolcuların ve havalimanı çalışanlarının olduğu ve yaralanmaların çevreye saçılan şarapnel parçaları sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Biden Suudi Kralı’na Destek Sözü Vermişti 
ABD Başkanı Joe Biden Salı günü Suudi Kralı Salman ile telefon görüşmesi yapmış, görüşmenin ardından Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ikilinin “Husiler tarafından Suudi Arabistan’da sivilleri hedef alan İran destekli saldırılar”ın konuşulduğu, Biden’ın Suudi Kralı Salman’a saldırılara karşı ABD’nin desteğine devam edeceğinin altını çizdiği kaydedilmişti.

Suudi-BAE Kuşatması Nedeniyle Milyonlarca Yemenli Gıdaya Erişemiyor
Yemen’de 2015 yılından beri Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın sürdürdüğü kuşatma nedeniyle 16 milyon insan yeterli gıdaya erişemezken ve milyonlarca kişiyse kıtlığın eşiğinde bulunuyor. Ülkeyi tamamen ambargo altına alan Suudi ve BAE güçleri Yemen’in gıda veya ilaç almasını engellemeye devam ediyor. BM verilerine göre Suudi ambargosu nedeniyle 24 milyon Yemenli insani yardıma muhtaç konumda. BM, Yemen’deki Suudi işgalinden doğan krizi modern zamanın en büyük insani krizi olarak nitelendiriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

6 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

7 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

7 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

8 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

8 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

8 saat ago