islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5877
EURO
34,8539
ALTIN
2.496,12
BIST
9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Suudi Kralının BM Konuşması MBS’nin Önüne Geçti

Suudi Kralının BM Konuşması MBS’nin Önüne Geçti

Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan Kralı Selman, Çarşamba günü BM Genel Kurulu’nda ender bir konuşma yaptı. Zamanını, yönetiminin temel kavramlarını vurgulamak için kullandı ve Filistinlilere olan kararlı bağlılığını, İslam’ın en kutsal sitelerinin koruyucusu olarak konumunu vurguladı. Ayrıca bölgenin istikrarsızlığının çoğundan İran’ın sorumlu olduğunu iddia etti. Libya’daki durumla ilgili olarak Suudi hükümdarı, tüm Libyalı tarafları müzakere masasına oturmaya çağırdı. Geçen ay Beyrut’ta meydana gelen patlama olayından bahseden kral, Beyrut’ta yaşananların İran’ın Hizbullah üzerinden karar alma sürecindeki hakimiyetinin bir sonucu olduğunu iddia etti ancak buna bir delil getirmedi.

Dünya liderlerine önceden kaydedilmiş konuşma, her yıl sadece bir kaç açıklama yapan 84 yaşındaki kralın, oğlu veliaht prens Muhammed bin Selman’ın biriktirdiği muazzam güçlere rağmen üst düzey politikaların denetimini sürdürdüğünü ortaya koydu. Bir açıdan kral veliaht prens olan oğluna ben hala hayattayım demiş oldu. Sözlerini iletirken, dünya meclisine konuşma yapan yalnızca ikinci Suudi kralı oldu. İlki, 1957’de New York’taki Birleşmiş Milletler genel merkezine gelen kardeşi Kral Suud’du.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.