islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Suudlar Irak’la Ortak Yatırım Anlaşmaları İmzaladı

Suudlar Irak’la Ortak Yatırım Anlaşmaları İmzaladı

Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan ve Irak dün enerji, spor eğitimi ve sağlık sektörlerini kapsayan çok sayıda ortak yatırım anlaşması imzaladı. Ülkenin Maliye Bakanı Ali Allavi liderliğindeki Irak heyeti resmi bir ziyaret dahilinde Suudi mevkidaşı Abdülaziz bin Salman ile Pazar günü Riyad’da buluştu. Ziyaret, Suudi-Irak Koordinasyon Konseyi tarafından yürütülen çabaların bir parçası olarak gerçekleşti.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin de dün Suud krallığını ziyaret etmeyi planladığı bildirilmişti, ancak Kral Salman’ın tıbbi kontroller için hastaneye kaldırılmasından sonra bu resmi ziyaret iptal edildi. Suud ziyareti, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Javad Zarif’in Irak’la karşılıklı ilişkileri görüşmek üzere Bağdat’a resmi bir yolculuk yapmasından günler sonra geldi. Yeni Irak hükümeti artan biçimde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yakınlaşma hamleleri yaparken İran, komşusu ve Şii ağırlıklı Irak devletiyle eski yakınlığını kaybetmemek üzere dikkat etmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.