Gündem

Tahran’daki Din Baronları İnsafa Geldi

Afganistan’da emperyalizm işbirlikçisi hükûmeti devirip yerine milli devlet kuran Taliban’a karşı ABD ile birlikte ambargo uygulayan İran, bu kararını gözden geçiriyor.

İran’ın Kabil’deki özel temsilcisi Hassan Kazemi Komi yaptığı açıklamada, Tahran’ın akaryakıt kamyonlarının komşu Afganistan’a gitmesine izin verdiğini duyurdu.

Komi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Afgan halkının kışın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ve Afgan makamlarının talebi üzerine, dizel yakıtlı kamyonların İran topraklarından Afganistan’a geçişine üç ay süreyle izin verilmiştir.”

Bu ayın başlarında, Taliban rejiminin Başbakan Yardımcısının ofisi, grubun Ekonomi Komitesinin İran dahil komşu ülkelerden petrol ve gaz ithalatını görüşmek üzere yerel uzmanlar ve yetkililerle bir araya geldiğini duyurdu.

Halihazırda Afganistan bir enerji kriziyle karşı karşıya. Kış ilerledikçe krizin daha da kötüleşeceği beklentisiyle başkent Kabil’de sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta, Körfez Ülkeleri Bülteni, İranlı yetkililerin son zamanlarda Pakistan ve Taliban hükümet yetkilileriyle bir araya gelmiş ancak enerji krizi ile ilgili bir sonuca varmamıştı.

Görüşmelerin, İran’ın geçen Ağustos ayında Afganistan’ın kontrolünü ele geçiren Taliban’a karşı tutumunda bir gelişme olduğu düşünülüyor.

Recent Posts

  • Gündem

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Yürüyüşü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin…

9 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

10 saat ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

11 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

12 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

13 saat ago