islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5606
EURO
34,8895
ALTIN
2.434,16
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Tanzanya Dar-üs-Selam’da Kentsel Dönüşüm Fakiri Üzdü

Tanzanya Dar-üs-Selam’da Kentsel Dönüşüm Fakiri Üzdü

Mirat Haber Ajansı

Gökdelenler, alışveriş merkezleri, kafeler ve ince köprüler liman kenti Darüsselam’ın çehresini değiştiriyor olabilir. Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’nın ticari başkenti de olan kentin asıl sakinleri, yeni yerleşimlere yer açmak için mahallelerinden ayrılmak zorunda kaldr. Acımasız ev sahipleri, bölge geliştirildikten sonra fakir insanları yerlerinden etmek amacıyla genellikle yasadışı yöntemler kullanıyorlar. Şehrin en önemli yerlerinde daha fazla bina inşa etmek, kıtlığı gidermek ve emlak fiyatlarını düşürmek için etkili bir yolsa da bu, o alanları daha düşük gelir grubu sakinleri için satın alınamaz hale getirmekte.

Darüsselam’ın Sokoine Drive semtindeki yeni kuleler, büyük Tanzanya şehrinin değişen yüzünün sembolleri haline geldi. Ama aynı zamanda şehir sakinleri arasında geniş bir kültürel ve ekonomik eşitsizliği de vurguluyor. Mikocheni, Kijitonyama ve Upanga gibi gecekondu ve gürültülü yerleşim yerleri, tamamen farklı sınıflardan, eğitimli ve yüksek ücretli sektörlerde çalışanların ilgisini çeken lüks apartmanlarla daha sessiz mahalleye yol açtı. Eskiden orada yaşayan yoksullar, zayıf bir şekilde inşa edilmiş barakaların bulunduğu ve tehlikeli bir şekilde kanalizasyon tahliyesinin yakınında bulunan Tandale semtine taşınmak zorunda kalıyor. Bu günlerde başkentte kira ödeyebilecekleri tek yer burası gibi görünüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.