islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4530
EURO
34,8305
ALTIN
2.446,17
BIST
9.915,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tarikat pankartlarını kaldıran ordu Endonezya’da sivillik tartışmalarını ateşledi

Tarikat pankartlarını kaldıran ordu Endonezya’da sivillik tartışmalarını ateşledi

Mirat Haber Ajansı

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da askeri yetkililerin ateşli din adamı ve İslam Savunucuları Cephesi (FPI) lideri Rizieq Shihab’ı tasvir eden pankartları kaldırma kararı, Endonezya Ordusu’nun (TNI) siyasi meselelere katılımıyla ilgili soruları gündeme getirdi. Uzmanlar laikliğin bekçisi olduğunu düşünen ordunun bu hareketinin tehlikeli olduğunun altını çiziyorlar ve ordunun, devlet kurumları arasında otoritelerin ve işlevlerin çakışması olarak görülen pankartları kaldırmak gibi toplumu germek olarak nitelendirilebilecek eylemlerden kaçınması gerektiğini savunuyorlar. Cakarta garnizon komutanı Tümgeneral Dudung Abdurrachman, personelinin pankartları çoktan indirdiğini, ancak FPI müritlerinin onları tekrar asmaya devam ettiğini görünce astlarına FPI pankartlarını indirmelerini emrettiğini söyledi. TNI’nin devlet düşmanı benzeri söylemler için kampanya yürütenlerin pankartlarını kaldırmaya devam edeceğini söyledi.

Endonezyalı bir alim Muhammad Rizieq Shihab, İslamcı grup İslamı Savunanlar Cephesi’nin (FPI) kurucusu ve lideri. Umre amacıyla Endonezya’dan Suudi Arabistan’a giden ve orada kalan Rizieq, bu yıl 10 Kasım’da Endonezya’ya dönüşünden bu yana, destekçilerinin büyük kalabalığının onu Havaalanında ve Jakarta’daki FPI merkezinde karşılamasından bu yana ilgi odağı oldu. Geçtiğimiz hafta, COVID-19 görev gücü yetkilisinin Rizieq Shihab’ın kızının düğününe 20 bin maske bağışının ardından görev gücünün laik görüşteki birçok gönüllüsü istifa etti. Görev gücünün, katılımcılar için yüz maskeleri ve el dezenfektanı sağlama kararının kitlesel toplanmaya bir desteği temsil ettiğini söylüyorlar, bu da gönüllülerin Endonezya’nın öfkeli COVID-19 iletimini engellemeye çalıştığı şeydir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.