islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5913
EURO
34,8085
ALTIN
2.496,76
BIST
9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Tarımda Yeni Bir Dönem Başlıyor

Tarımda Yeni Bir Dönem Başlıyor
1 Ekim 2022 10:28
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ‘Çiftçi Kayıt Sistemi’ başvurularının 1 Ekim tarihi itibarıyla e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Bakan Kirişci, yeni başlayacak uygulama için “Çiftçimize, üreticimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilmesiyle tarımda yeni bir dönem başlıyor. Bürokrasi azalacak. Çiftçilerimiz, dijital dünyanın imkânlarından faydalanarak birçok işlemi kolaylıkla yapabilecek. Değişiklik ile; ÇKS başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden 1 Ekim tarihi itibarıyla hizmete açılıyor. e-Devlet Kapısı hizmetinden, ilk aşamada ürün güncellemesine gidecek çiftçilerimiz yararlanabilecek.

Hem gerçek hem de tüzel kişiliğe haiz çiftçilerimiz, sistemi kolayca kullanabilecek. e-Devlet Kapısı’ndan başvurular süreç içerisinde geliştirilecek. Dijital hizmetlerimiz, çiftçimizin iş yükünü azaltacak şekilde aşama aşama güncellenecek. Ürün beyan formlarındaki muhtar ve 2 azanın imzasını, muhtarlarımızın da talepleri doğrultusunda, çiftçilerimizin başvuru sürecini sadeleştirmek amacıyla kaldırdık. Ziraat Odaları’ndan her yıl alınan ‘Çiftçi Belgesi’, sadece ÇKS’ye ilk defa başvuran çiftçilerimizden istenecek.

Çiftçilerimiz başvurusunu yaparken aktif olarak Ziraat Odası’na üye olduğunu da beyan edecekler. ÇKS başvuru süresini, daha başarılı bir üretim planlaması yapılabilmesi amacıyla 10 aydan 4 aya düşürdük. 2023 üretim yılı için başvurular, 1 Eylül-31 Aralık 2022 tarih aralığında olacak. Her yıl başvuru tarihleri bu şekilde uygulanacak. 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapan çiftçilerimiz, ürün değişiklik bildirimlerini şubat ayı içerisinde yapabilecekler. Ayrıca e-Devlet üzerinden ÇKS belgesi ücretsiz olarak alınabilecek. Çiftçimize, üreticimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.