islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4918
EURO
34,7643
ALTIN
2.490,07
BIST
9.560,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Tayland’ın Kenevir Devrimi

Tayland’ın Kenevir Devrimi

Mirat Haber Ajansı

Bir yıldan önce, esrar Tayland’da yasadışı bir uyuşturucuydu. Kullanan veya bulunduran herhangi biri, kötü şöhretli hapishanelerde 10 yıla kadar yatıyordu. Ancak Tayland şu anda Asya’da yasal tıbbi marihuanayı kullanan ilk ülke oldu. Bazıları bunun yoksulluğu azaltacağına ve çok ihtiyaç duyulan refahı getireceğinei düşünmekte. Diğerleri kanseri, otoimmün hastalıkları ve HIV’i bile iyileştireceğini umuyor. Tayland, onlarca yıldır uyuşturucuya karşı savaşın ön saflarında yer aldı ve yasadışı uyuşturuculara karşı mücadelede en yüksek başarı oranı, ABD ve Avrupa’nın çok üzerinde. Dünyayı Altın Üçgen’den gelen uyuşturucularla doldurmasıyla tanınan Tayland yasaları o kadar sertleşti ki, ülke şu anda Asya’da hapsetme oranı listesinin başında yer alıyor.

Ancak 2018’de, askeri hükümet, yasal tıbbi marihuana veya esrar planlarını açıklayarak dünyayı şok etti. Yeni yasalar artık izinleri olanların esrar yetiştirme, dağıtma ve etkilerini incelemelerine izin verdi. Üniversiteler bile kenevir yağının çeşitli kanser türleri gibi tedavi edilemez hastalıklara olan etkilerini araştıran projelere sponsor oluyor. Polisin el koyduğu esrar bu tür tesislere bağışlanıyor. Ancak yine de buna karşı çıkanlar var. Esrarın hala tehlikeli ve bağımlılığa neden olan güçlü bir uyuşturucu olduğunu, yan etkileri olduğunu ve istismara açık olduğunu savunuyorlar. Uzmanlar ayrıca hastanelerin dışında dağıtılan kenevir yağlarının böcek ilaçları ve ağır metallerle karıştırılabileceği konusunda uyarıyorlar. Ancak gelişen kenevir klinikleri ve sanatoryumları, radyasyon ve kemoterapi gibi geleneksel tedavilerden tıbbi marihuana tedavileri tarafına geçmeye hazırlanan çok sayıda insanı cezbetmekte.

ETİKETLER: Tayland
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.