islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5492
EURO
34,8712
ALTIN
2.429,70
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Tayvan’da Ramazan Bayramı Festivali

Tayvan’da Ramazan Bayramı Festivali
2 Mayıs 2022 10:00
A+
A-

“Kültürel ve dini” çeşitliliği desteklemek amacıyla Tayvan’da başkent belediyesi, Ramazan Bayramı için şenlikli bir festival düzenliyor.

Kutlama, şehrin sakinlerinin kültürel ve dini çeşitliliğine olan ilgisini vurgulamak için “Taipei” belediyesi tarafından düzenleniyor.

Uluslararası Tayvan Radyosu’nun (Rti) yayınından edinilen bilgiye göre, Tayvan’da başkent Taipei belediyesi, bu sene 2022 yılı Ramazan Bayramı münasebetiyle çok sayıda etkinlik, program ve sanatsal ve ticari performans içeren büyük bir bayram festivali düzenleyeceğini duyurdu.

Bayram şenliği 8 Mayıs’ta Daan Parkı’nda (大安森林公園) sabah saat 10’da başlayıp akşam saat 5 buçuğa kadar devam edecek. Müslümanlarla beraber gayrimüslim vatandaşlar da alana davet ediliyor; orada alışveriş yapıp, gösterileri izleyecek ve birbirlerinin hayatlarını yakından tanıyacaklar.

Dini ve Kültürel Çeşitliliği Güçlendirmek

Başkent Taipei yönetiminin, kültürel alışverişi teşvik etmek ve bölge sakinlerinin sahip olduğu kültürel ve dini çeşitliliğe olan ilgilerini vurgulamak amacıyla her yıl Ramazan Bayramı vesilesiyle bir kutlama düzenlemesi dikkat çekicidir.

“Helal” Pazarı

Kutlama, çeşitli etkinlikler ve birtakım gösterilerin yanı sıra, İslam kültürünü tanıtmak için bir “Helal” pazarı ile farklı İslam ülkelerinden bazı hediyelik eşyaların satılacağı bir mini ticaret fuarını da içerecek.

Tanışma Mekanları

Önceki senelerde yapılan bu Ramazan Bayramı kutlamalarının, Müslüman olmayanların İslam kültürünü ve İslam dinini daha çok ve daha yakından tanımaları amacıyla peçe takma, kına yakma, hat sanatı ve çeşitli İslami sanatları tecrübe etmeleri gibi iyi bir fırsat sunması dikkat çekicidir. Bu yılki kutlamada da bütün bu dini, kültürel ve sanatsal etkinlikler muhtemelen yer alacak.

Haber, Tayvan Uluslararası Radyosu’ndan (Rti) alınmıştır.

Çeviren: Zehra Kaya

Kaynak: https://muslimsaroundtheworld.com/%d8%a8%d9%87%d8%af%d9%81-%d8%aa%d8%b9%d8%b2%d9%8a%d8%b2-%d8%a7%d9%84%d8%aa%d9%86%d9%88%d8%b9-%d8%a7%d9%84%d8%ab%d9%82%d8%a7%d9%81%d9%8a-%d9%88%d8%a7%d9%84%d8%af%d9%8a%d9%86%d9%8a-%d8%a8%d9%84/

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.