
Tekirdağ’ın Değirmenaltı Mahallesi açıklarında denize açılan bir tekneye yunuslar eşlik etti. Teknenin çevresinde bir süre yüzerek ilerleyen yunusların güzel görüntüleri, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Denizin üzerinde tekneyle birlikte ilerleyen yunuslar, bir süre sonra gözden kayboldu.
Yunusların deniz üzerindeki zarif hareketleri, Allah’ın yarattığı canlılardaki güzellik ve çeşitliliği bir kez daha gözler önüne serdi.
Kur’an-ı Kerim’de Allah, denizlerin insan için taşıdığı nimetlere dikkat çekerek şöyle buyuruyor:
“İçinden taze et yemeniz ve takınacağınız bir süs eşyası çıkarmanız için denizi emrinize veren O’dur. Gemilerin denizi yara yara gittiklerini de görürsün. Bütün bunlar O’nun lütfundan nasip aramanız ve şükretmeniz içindir.”
(Nahl, 16/14)
Tekirdağ açıklarında görüntülenen yunuslar da denizlerin yalnızca bir geçim ve ulaşım alanı değil, aynı zamanda Allah’ın kudretini ve sanatını temaşa edebileceğimiz büyük bir nimet olduğunu hatırlattı.
İSLAMİ HABER “MİRAT”