islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5430
EURO
34,8241
ALTIN
2.427,19
BIST
9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Tepkiler Sonucu Sırbistan’dan Korona Geri Adımı

Tepkiler Sonucu Sırbistan’dan Korona Geri Adımı

Mirat Haber Ajansı

Sırp makamları, polis ve koronavirüs kilitleme önlemlerini protesto eden binlerce gösterici arasında geçen hafta iki gece süren şiddetli çatışmaların ardından başkent Belgrad’da 10’dan fazla insanın toplanmasını yasakladı. Ancak binlerce kişi Parlamento önünde oturma eylemi protesto etmek için yasağa meydan okudu. Bu toplanma ve diğer en az iki Sırp kasabasındaki diğerleri, büyük bir polis varlığına rağmen barış içinde devam etti. İlk gösteri geçen hafta Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç’in Belgrad’daki hastaneleri ezen ikinci bir koronavirüs enfeksiyonu dalgasıyla savaşmak için hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının geri döndüğünü duyurmasının ardından tetiklendi. Başkan daha sonra plan konusunda geri adım attı, ancak protestolar devam etti.

Sırbistan hükümet kriz yönetim kurulu, uygulanan kısıtlamaların, iki gece süren çatışmaların ardından virüsün daha fazla yayılmasını önlemek üzere tasarlandığını belirterek bu olaylarda çok az sayıda kişinin yüz maskesi taktığından yakındı. Sınırlı toplantılara ek olarak, kafe, alışveriş merkezi veya mağaza gibi kapalı alanlardaki işletmelerin daha kısa saatlerde çalışması kararı çıktı. Sırbistan genelinde en az 17.342 vaka ve 352 ölüm kaydedildi. En kötü durum Müslümanların yaşadığı Novi Pazar ve Müslüman çoğunluklu bölge Sancak’ta. Başlangıçta pandemiyi nispeten iyi idare ettikten sonra, Vuciç ve hükümeti, iktidarını güçlendirmek için 21 Haziran seçimlerini düzenlemekle ve bu şekilde krizin kontrolden çıkmasına izin vermekle suçlanıyor. Rakipleri de önceki çok sıkı kilitleme önlemlerini tamamen kaldırdıktan sonra, ölümlerdeki ve yeni vakalardaki büyük artışa katkıda bulunmasından dolayı cumhurbaşkanını suçluyor.

ETİKETLER: Sırbistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.