islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5847
EURO
35,0105
ALTIN
2.462,26
BIST
9.883,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Tiramisu’nun Mucidi Öldü

Tiramisu’nun Mucidi Öldü

Tiramisu’nun babası olarak bilinen Ado Campeol, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Campeol, Treviso’da Le Beccherie restoranına sahipken, kahveye batırılmış bisküviler ve mascarpone içeren ünlü tatlı tiramisu eşi Alba ve Şef Roberto Linguanotto tarafından yapılmıştır. Ünlü tatlı 1972’de menüye eklendi

Tarifin hiçbir zaman patentli olmadığı için, 1972’den itibaren İtalyan mutfağının bir parçası haline geldi ve dünya çapındaki şefler tarafından yapıldı.

Veneto bölgesinin valisi Luca Zaia, Campeol’e saygılarını sunduğu tweetinde,” kentin yemek ve şarap tarihinden bir yıldızını daha kaybettiğini” söyledi.

Tatlının mucidi Linguanotto’ya göre, vanilyalı dondurma yaparken, bir kase yumurta ve şekere biraz mascarpone peyniri attıktan sonra tesadüfen oluşturulmuş ve karışımın lezzetli bir tada sahip olduğunu fark etmiş.

Linguanotto ve Alba daha sonra kahveye batırılmış uğur böceği süngerleri ekleyerek ve üzerine kakao serperek tatlıyı mükemmelleştirdiler ve buna İngilizce’de “beni al” anlamına gelen “Tiramis” adını verdiler.

Tatlı, yerel bir yiyecek olarak Veneto’nun 1981 sayısında basılı olarak yer aldı ve şu anda İtalya’nın en iyi bilinen tatlılarından biri.

Varyantlar rom veya marsala gibi alkol içerirken, 2010 yılında İtalyan Mutfak Akademisi tarafından onaylanan orijinal tarif, çocuklar tarafından yenmesi amaçlandığı için alkol çıkarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.