Tunus: Sokağa Çıkma Yasağını Robotlar Uyguluyor

Mirat Haber Ajansı

Tunus İçişleri Bakanlığı, Korona krizi sonrasında ülkede ilan edilen sokağa çıkma yasağını sokaklarda uygulamak için robot polisler kullanıyor. PGuard adı verilen Korona robotları, aslında uzaktan kumandayla yönetilen, üzerinde vücut sıcaklığını ölçen termal kameralarla donatılmış, alarm, hoparlör ve ışıklandırma sistemleri de bulunan elektronik araçlar.

İçişleri Bakanlığının videolarında PGuard’ın sokağa çıkma yasağına uymayanları durdurduğu, ne yaptığını sorguladığı, evraklarını ve izin belgelerini paylaşmasını istediği, ateşini ölçtüğü yer almakta. Ülkede 17 Mart’ta sokağa çıkma yasağı başladıysa da 22 Mart’ta bu sertleştirildi.

Tunus teknolojisiyle geliştirilen robotların tasarımcısı Enis Sahbani, makinanın aslında ilk 2015’te gece bekçiliği için piyasaya sürüldüğünü, istendiğinde yapay zekayla otonom olarak da kendi kendine çalıştığını bildirdi. RSahbani’ye ait teknoloji girişimi Enova Robotik tarafından üretilen robotlar yakın zamana kadar sadece yurt dışı siparişler için üretilmekteydi. Robot araçların tek tek satış fiyatı 100 ile 140 bin dolar arasında.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

4 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

4 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

5 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago