islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4936
EURO
34,9335
ALTIN
2.432,00
BIST
9.790,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Türk Enerji Gemileri 10 Afrika Ülkesinde Rakipsiz İlerliyor

Türk Enerji Gemileri 10 Afrika Ülkesinde Rakipsiz İlerliyor
30 Aralık 2021 12:00
A+
A-

10 Afrika ülkesinde enerji ihtiyacını karşılayan Türk enerji gemileri rakiplerini saf dışı bırakarak tüm dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda 4 enerji gemisiyle Küba’nın farklı noktaları ve limanlarında ülkenin enerjisinin yüzde 15’ini karşılayan Türkiye ABD’nin CBS kanalında haber olmuştu. Bu kez de Africa Intelligence haber sitesi, kıta genelinde çok sayıda ülkenin enerji ihtiyaçlarının hatrı sayılır bir kısmını Türkiye’nin enerji gemilerinin sağladığını duyurdu.

Haberde, Türk Karpowership enerji üretim gemilerinin kıta genelinde 2015 yılından bu yana 10 Afrika ülkesinde enerji ihtiyaçlarını sağladığı bilgisine yer verilirken, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin de bu halkaya katılmasının an meselesi olduğunun altı çizildi. Haberde Karpowership enerji gemilerinin uzun yıllardır rakiplerini tek tek saf dışı bırakarak Afrika ülkelerinin enerji ihtiyaçlarını giderek artan ölçüde karşıladığı bilgisine yer verildi.

Haberde, Karpower enerji gemilerine ilişkin Türkiye’nin son olarak geçtiğimiz ay Fildişi Sahili Cumhuriyeti’yle ülkeye 200 MW enerji sağlanmasına yönelik anlaşma imzaladığına vurgu yapılarak adım adım Türk enerji gemilerinin Afrika kıtasını sahillerden nasıl enerjiyle donattığı şu sözlerle anlatıldı:

“Karpowership’in Afrika macerası 2014’te Gana ile 10 yıllığına imzalanan 450 MW enerji anlaşmasıyla başladı. 2019’da ülkede Sekondi askeri limanı için bir başka anlaşma daha yapılırken bu anlaşmalarla ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 26’sı sağlandı. Şirket sonrasında Kasım 2015’te Zambiya ve Mozambik ile ortak bir anlaşma imzaladı. Anlaşma doğrultusunda Karadeniz Powership Irem Sultan enerji gemisi 2018’e kadar Zambiya’nın enerji talebinin yüzde 16’sını karşıladı. Sonrasında Mozambik ile imzalanan yeni bir anlaşmayla Powership Mehmet Bey enerji gemisi aracılığıyla 125 MW elektrik sağlanarak ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 10’u karşılanmaya başlandı.”

Haberde, Türk enerji gemilerinin Batı Afrika’daki girişimlerine de vurgu yapıldı. 2018 yılında Karpowership Türk enerji gemilerinin sırasıyla Gambiya, (35 MW ile ülke talebinin yüzde 60’ı) Sierra Leone, (50 MW ile ülke talebinin yüzde 80’i) Sudan (150 MW ile ülke talebinin yüzde 10’u) ile anlaşmalar imzaladı. Yayının derlemesine göre bir sonraki yıl da firma Gine-Bissau, (35 MW ile ülke ihtiyacının yüzde 90’ından fazlası) Senegal (235 MW ile ülke talebinin yüzde 15’i) ve Gine ile (105 MW ile ülke talebinin yüzde 10’u) yeni anlaşmalar imzalamayı başardı.

Powership Nedir, Ne Anlama Gelir?

Powership gemi ya da platform üstüne kurulan tamamen entegre yüzer enerji santralleri anlamına gelmektedir. Powershipler Herhangi bir kurulum riski olmaksızın, yerleşik yüksek voltajlı trafolarından aktarım şebekelerine direkt olarak elektrik sağlamaya hazır, hızlı bir güç kaynağı hizmetidir. Powership aynı zamanda bu sektörde dünya devlerinden olan Karadeniz Holding A.Ş.’nin tescilli markasıdır. Karadeniz Enerji Powershipleri Türkiye ve Dünyada etkin olarak kullanmaktadır.

Powership nasıl çalışır?

Karpowership, Powership filosunu tasarlayan, sahip olan ve aynı zamanda işleten dünyadaki ilk şirkettir. Powership Filosu, çift yakıt elektrik motoru teknolojisiyle tasarlanarak inşa edilmiş ve kombine çevrim gaz tribünleriyle verimliliği maksimuma çıkaracak şekilde faaliyet göstermektedir.

Akaryakıt (HFO), Doğal Gaz ve LNG ile çalışabilecek yakıt esnekliğiyle, İşverene yatırım masrafı olmaksızın elektrik üretimini en düşük maliyetle garanti eder.

Powershiplerin kapasiteleri 30 ile 620 MW arasında değişmektedir. HFO, doğal gaz ve LNG olmak üzere farklı yakıt türlerini kullanabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.