islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4652
EURO
34,8281
ALTIN
2.452,43
BIST
9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Türk Siyaseti Terörün Kıskacında

Türk Siyaseti Terörün Kıskacında
17 Kasım 2022 15:08
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Taksimde milletimizi derinden sarsan, sivil insanlara karşı yapılmış, lanetlediğimiz terör olayı gerçekleşti. İçişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu ‘mesajı aldık’ açıklaması yaptı. Açıklamasının devamında ABD’nin PKK’yı destekler nitelikte açık ifadelerde bulundu. Siyasi partiler ardı ardına açıklamalar yaptı. Herkes bu hunharca yapılmış terör olayını kınadı.

Demokrasi ve özgürlükler terör olaylarını kesmiyorsa, orada ne özgürlüklerden nede demokrasiden bahsedilemez. Türkiye’de demokrasi ve özgürlükler adına mangalda kül bırakmayan iktidar ve muhalefet, açık biçimde siyasi çıkar endeksli siyaset üretmektedir.

Türkiye’nin terör belası ile sürekli iç içe yaşamasına neden olan temel  olgu, siyasilerin söz ile eylemler arasındaki tutarsızlığıdır. Hiçbir ülke, terör örgütü olan PKK gibi terör örgütlerini kınayamayan ve onu ret edemeyen bir siyasi harekete yaşam hakkı vermez.

Ak Parti, HDP için açıkça terör örgütünün siyasi uzantısı diyor. Bayramlaşmaya dahi gitmiyor. Ancak siyasi çıkarlar söz konusu olunca, alacağı bütün eleştirilere rağmen görüşmekte sorun görmüyor.

MHP esiyor gürlüyor. HDP’nin terörün siyasi ayağı olduğunu söylüyor. Ancak kapatılması için tek samimi adım atmıyor. İyi Parti içinde milliyetçi kanadı,  parti içinde yerlerinden oynatılmasına rağmen söylüyor. Ancak net bir adım atılmıyor. CHP ile arası bozulsun istemiyor.

Diğer yarım ağızla çemkirenler bu minvalde açıklamalar yapıyor. Bir yılı aşkındır HDP Diyarbakır il binasının önünde çocukları dağa kaçırılan anneler haykırıyor. İktidar oy kaygısı neticesinde,  MHP’de Cumhur ittifakı zarar görmesin diye kükrüyor ama siyasal terör merkezi haline gelmiş HDP’yı kapatma teklifi dahi veremiyorlar.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarının, bugün erken bir seçim dahi olsa, seçimlere girebilecek şekilde Türk siyasetine kazandırdıkları  Milli Yol Partisi, terörün siyasal uzantısı haline gelmiş, akıl merkezi olarak dışardan kullanılan ve halka şirin görünme yüzü olan, ama bebek katili Abdullah Öcalan’ın  heykelini dikeceğiz diyen HDP’nin kapatılmasını açık biçimde hiçbir siyasi kaygı gütmeden, milletin gönlündekini ifade ediyor.

Terörü siyasal olarak kullanma imkanları bitirilmelidir. Bir yandan HDP’yi terörle ilişkilendireceksiniz, bir yandan da bu milletten vergiler toplayıp, HDP’ye 539 milyon 500 bin TL destek vererek demokrasi ve özgürlük naraları atacaksınız. Bu milleti hiçe saymak demektir.

Acı olan şey, millete karşı konuşurken mangalda kül bırakmayanlar, ayni çatı altında mecliste ahbap çavuş ilişkisini siyaset budur gerekçesi ile sürdürmektedir.

Selam ve dua ile..

Yunus EKŞİ

 

 

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.