islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Türkiye En Yüksek Oranda Büyüyen İkinci Ülke

Türkiye En Yüksek Oranda Büyüyen İkinci Ülke
30 Kasım 2021 13:57
A+
A-

Türkiye ekonomisi, 2021’in üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 büyüme kaydederek, bu alanda OECD ülkeleri arasında Şili’nin ardından ikinci sırada yer aldı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle keskin düşüşler gösteren gayri safi yurt içi hasılada (GSYH), bu yılın ikinci çeyreğinde 2020’nin aynı dönemine göre baz etkisiyle yüksek büyüme oranlarına ulaşıldı.

 

En çok büyüyen ülke Şili

Yılın üçüncü çeyreğinde de büyümesini sürdüren OECD ülkelerinin temmuz-eylül döneminde ortalama büyümesi yüzde 4,5 olarak belirtildi.

Söz konusu dönemde ekonomik büyüme, Avrupa Birliği’nde yüzde 3,9, Avro Bölgesi’nde yüzde 3,7 olarak kayıtlara yazıldı.

Şili, üçüncü çeyrekte yüzde 17,3 ile OECD’nin en çok büyüyen ekonomiye ulaştı. Şili, geçen yılın aynı çeyreğinde ise yüzde 9,8 küçülmüştü.

Türkiye Ekonomisinde Toparlanma Devam Ediyor

Türkiye ekonomisi ise geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,4 büyürken ikinci çeyrekte salgının etkisiyle yüzde 10,4 küçülmüştü.

Ekonomide normalleşme adımlarının atıldığı üçüncü çeyrekte ise yüzde 6,3, son çeyrekte de yüzde 6,2 büyüme gerçekleşti.

Böylece Türkiye, Kovid-19 ile mücadeleyle geçen 2020 yılında yüzde 1,8 büyüyerek diğer ülkelerden olumlu ayrışmıştı.

Türkiye, İkinci Sırada

Türkiye bu yılın ilk çeyreğinde de yıllık bazda yüzde 7,4 büyüdü.

İkinci çeyrekte baz etkisiyle ekonomisinde yüzde 22 büyüme kaydeden Türkiye, üçüncü çeyrekte de yüzde 7,4’lük büyüme oranını yükseldi.

Türkiye bu oranla, OECD ülkeleri arasında Şili’nin ardından ikinci sırada yer alıyor

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.