islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Türkiye SİHA’lar İçin Harekete Geçti! 

Türkiye SİHA’lar İçin Harekete Geçti! 

SİHA’ların başarısı tüm dünyada konuşulmaya devam ederken Türkiye’den önemli bir hamle geldi. Türkiye, savunma sanayii alanında ihracat gerçekleştirdiği ülkelerle, bilgilerin gizli tutulması için harekete geçti. Türk SİHA’larını satın alan Ukrayna, Katar ve Libya ile bilgilerin korunması amacıyla gizlilik anlaşmaları imzalandı. Şimdi aynı süreç Polonya ile de devam ediyor. İşte SİHA’larla ilgili son dakika haberinin detayları…

Türkiye’nin savunma sanayii alanında geliştirdiği yerli ve millî ürünler son dönemde sadece yurt içinde değil, dünya genelinde de başarılı bir noktaya ulaştı. Başta insansız hava araçları olmak üzere birçok yerli silah çok sayıda ülkeye ihraç edilirken, millî teknolojinin güvenliği konusu da önem kazandı. Bu kapsamda Türkiye, savunma sanayi alanında ihracat gerçekleştirdiği ülkelerle, bilgilerin gizli tutulması için harekete geçti.

GİZLİLİK ANLAŞMALARI İMZALANDI 
Türk SİHA’larını satın alan Ukrayna, Katar ve Libya ile bilgilerin korunması amacıyla gizlilik anlaşmaları imzalanırken, Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA satın alacak ilk NATO üyesi olan Polonya ile de benzer bir süreç işliyor.

Polonya ile savunma sanayiinde gizlilik dereceli bilgilerin karşılıklı koruması için mutabakat zaptı imzalandı. Buna göre, savunma sanayi ile ilgili gizlilik dereceli belge, bilgi, proje ve malzemeyi bilmesi gereken kişiler dışında kimse bilmeyecek. Bilgilerin çalınma ve sabotaja karşı korunması için tedbir alınacak. Bunların yanı sıra, her türlü harp silahın, mühimmatın, araç ve gerecin ve bunların kritik alt sistem ve parçalarının alımı, satımı, üretimi, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, hizmet, altyapı ve tesisler gizli tutulacak.

21 GÜN ÖNCEDEN ZİYARET TALEBİ 
Gizlilik dereceli bilgilerin transferi konusunda da önlemler alınacak. Çalınma ve sızmasına karşı gizlilik dereceli bilgiler diplomatik kanalarla ve askerî ateşe yoluyla gönderilecek. Acil durumlarda gizlilik dereceli bilgi yetkili kişiler tarafından elden taşınacak. Gizlilik derecesi yüksek sistemlerin geliştirileceği ve bulunacağı tesislere erişim için yapılacak ziyaretlere de güvence altına alınacak. Ziyaret yapacak personel, ev sahibi ülkeye 21 gün önceden ziyaret talebinde bulunacak. Bu talep, diplomatik kanallar aracılığı veya askeri ataşeler aracılığı ile bildirilecek.

BİR ÇOK ÜLKE SIRADA… TB2’LERE YOĞUN İLGİ 
Baykar tarafından geliştirilen millî SİHA Bayraktar TB2, şu ana kadar Katar, Ukrayna, Polonya, Libya, Türkmenistan, Kırgızistan, Fas ve Azerbaycan’a ihraç edildi. Etiyopya’da da TB2 SİHA’lar kullanılırken, Arnavutluk, Letonya ve Macaristan da Bayraktar TB2 ile yakından ilgileniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.