islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Türkiye Yüzyılı Vizyonu Çerçevesinde Yüksek Hızlı Tren İçin Düğmeye Basıldı!

Türkiye Yüzyılı Vizyonu Çerçevesinde Yüksek Hızlı Tren İçin Düğmeye Basıldı!
24 Kasım 2022 12:51
A+
A-

AK Parti’nin Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek yüksek hızlı tren hattı için düğmeye bastığı öğrenildi.

Dev hat günde 240 bin yolcu kapasiteli olacak. Proje kapsamında onlarca tünel ve viyadük inşa edilecek.

Ankara-İstanbul arasındaki yeni hızlı tren hattı için düğmeye basılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hazırlıklarına devam eden hükümetin yeni adımının hızlı trenle ilgili olduğu öğrenildi. AK Parti’nin önümüzdeki dönemde Ankara – İstanbul arası yolculuğu 80 dakikaya indirecek hızlı tren hattı için de düğmeye basacağı öğrenildi. Dev projenin hazırlık sürecinin de hızlandırıldığı belirtildi.

YENİ HAT İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hatla ilgili fizibilite çalışmalarına başladığı bildirildi. Çalışmalar sonrasında güzergâh, hangi yöntem ile yapılacağı, temel atmanın ne zaman yapılacağı gibi detaylar ortaya çıkacak.

350 KİLOMETRE HIZA ÇIKABİLECEK
Sabah’ın haberine göre; Ankara-İstanbul arasındaki çalışan Yüksek Hızlı Tren (YHT) maksimum 250 kilometre hıza ulaşabiliyor. Yeni yapılacak hattın hızı ise 350 kilometreyi bulacak. Böylece şu anda yaklaşık 5 saat olan iki şehir arasındaki yolculuk süresi de 80 dakikaya inecek. Hızlı trene binmek ise vatandaşlar için uçak yolculuğundan bile avantajlı hale gelecek.

70’E YAKIN TÜNEL, 40 VİYADÜK YAPILACAK
Proje kapsamında 70’e yakın tünel, 40 civarında viyadük yapılması gerektiği hesaplanıyor. Hat tamamlandığında günde 240 bin, yılda ise 88 milyona yakın yolcu taşıma kapasitesine ulaşarak kara yolu ulaşımının yükü hafifleyecek.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.