Türkiye’de 500 bin Alzheimer hastasından sadece 75 bini tedavi görüyor

Prof. Dr. Hüseyin Doruk, “2015 yılı itibarıyla hastalığın dünyaya tahmini maliyeti 818 milyar dolar. Eğer Alzheimer bir ülke olsaydı, dünyanın 18. büyük ekonomisi olacaktı.” dedi.

Akademik Geriatri Derneğitarafından düzenlenen “Uluslararası Akademik Geriatri Kongresi”Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde tamamlandı. Kongrede başta Alzheimer ve Demans olmak üzere Depresyon, Düşme, Diyabet, Hipertansiyon, Parkinson ve Enfeksiyon hastalıkları ele alındı.

Kongre kapsamında düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Prof. Dr. Hüseyin Doruk, dünyada her 3 saniyede bir yeni Alzheimer vakası eklendiğini belirterek, “2015 yılı itibarıyla hastalığın dünyaya tahmini maliyeti 818 milyar dolardır. Buna göre 2018 yılında 1 trilyon, 2030’da ise 2 trilyon dolara ulaşacağı öngörülmektedir. Eğer Alzheimer bir ülke olsaydı, dünyanın 18. büyük ekonomisi olacaktı.” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Doruk,Alzheimer hastalığının görülme sıklığına yönelik yapılan çalışmalarda, 2016 yılında Türkiye’de 500 bin, ABD’de 5 milyon, dünyada da 50 milyon hasta olduğunun tespit edildiğini kaydetti. Bu sayının her 20 yılda bir, neredeyse ikiye katlanacağının öngörüldüğünü vurgulayan Doruk, “2050 yılında hasta sayısının 130 milyonu geçeceği tahmin edilmektedir. Ülkemizde var olduğu hesap edilen 500 bin hastanın yaklaşık 75 bini, yani 7’de biri tedavi ve kayıt altındadır.” dedi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

54 dakika ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

55 dakika ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

1 saat ago
  • Makale

KUR’ÂN’IN İKİNCİ SIRAYA DÜŞÜRÜLMESİ

Çalışmamızın başında “Tek Din” gerçeğini vurgulamış, İslâm’ın Hz. Âdem’den Hz. Peygamber’e kadar gelen tüm peygamberlerin…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

Filistinli Çocuktan İnsanlığa Ders Niteliğinde Büyük Şarkı

MİRATYOUTUBE MİRATHABE.COM

2 saat ago
  • Gündem

DUA: RABBİMİZE SIĞINMANIN SÖZLÜ İFADESİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Mayıs 2024 tarihli ve "Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi" konulu…

2 saat ago