Ekonomi

Türkiye’de Bir İlk! Kripto Dünyasına Dev Ceza!

Türkiye kripto para borsaları için almış olduğu karaları açıklamasına rağmen uyulmadığını tespit ettiği anda ilk cezasını kesti.

Yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere dair kripto para borsası Binance’e en üst limit olan 8 milyon TL idari para cezası kesildi.
BN Teknoloji şirketine (Binance) Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere dair en üst limit olan 8 milyon TL idari para cezası kesildi. Alınan bilgiye göre ise söz konusu karar, bu alanda kesilen “ilk cezai müeyyide” olma özelliğini taşımaktadır.

MASAK tarafınca Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun dahilinde yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere dair Binance’e en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, 1 Mayıs tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ilgili yönetmelikle MASAK yükümlüleri arasına eklenmişti.

Bu kapsamda MASAK, internet sitesinden kripto hizmet sağlayıcılara dair rehber yayımlamıştı.

Böylelikle kripto varlık hizmet sağlayıcılarının tabi oldukları yükümlülükler, müşterinin tanınması, zanlı işlem bildirimi, bilgi ve belge verme, devamlı bilgi verme ile muhafaza ve ibraz olarak belirlenmişti.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

18 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

19 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

19 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

19 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

20 saat ago