islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3603
EURO
34,7392
ALTIN
2.392,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

TÜRKİYE’DE FAY HATTINA YAKIN BÖLGELERDE İNŞAAT YASAKLANACAK!

TÜRKİYE’DE FAY HATTINA YAKIN BÖLGELERDE İNŞAAT YASAKLANACAK!
4 Mart 2023 09:00
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de faylara yakın bölgelerde inşaatın yasaklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türk makamlarının sismik olarak aktif faylara yakın bölgelerde yeni konut inşaatı için izin vermeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da yaptığı açıklamada, “Faylara yakın alanlarda ve zemin sıvılaşması olan bölgelerde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Daha önce yapılaşma olan bölgelere gelince, yüksek katlı yapı yapılması yasaklanacak. Mart ayında 30 bin dairenin inşasına başlayacağız. Yeni konutların yüksekliği üç veya dört kattan fazla olmayacak” dedi.

Ayrıca, 6 Şubat’tan bu yana artçı sarsıntı sayısının 10 bini aştığını söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 6 Şubat’taki depremden ders almaya ve bundan sonra dayanıklı evler inşa etmeye çağırdı. Şehircilik ve Çevre Bakanlığı ayrıca yetkililerin etkilenen 11 ilde yeni konutlardaki kat sayısını sınırlayacak yeni bina planları geliştirdiğini söyledi. Ayrıca yeni şehirler kurma seçenekleri ve yerleşimleri de göz önünde bulunduruluyor.

Türkiye topraklarında depremlere neden olan birkaç aktif sismik fay vardır. Özellikle Doğu Anadolu fayında, aynı anda birkaç yerleşim yeri bulunmaktadır.

Türkiye’nin güneydoğusundaki Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 9 saat arayla 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler meydana geldi. 44 binden fazla insan felaketin kurbanı oldu. Depremin ardından gelen yüzlerce artçı sarsıntı,  11 il ve komşu ülkelerde hissedildi.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230227/turtsiya-1854617502.html

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.