islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
ALTIN
2.296,43
BIST
9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

TÜRKİYE’DE İLK KEZ ARAÇTA PCR TESTİ UYGULAMASI BAŞLADI!

TÜRKİYE’DE İLK KEZ ARAÇTA PCR TESTİ UYGULAMASI BAŞLADI!

Samsun’da temaslı olanların veya henüz semptom göstermeyenlerin daha hızlı ve kolay şekilde pcr testi olması için araçlarından inmeden numune alma noktası oluşturuldu.Türkiye’de ilk kez açık alanda uygulanan araçtan inmeden pcr numunesi alma uygulaması,korona virüs testi olmak isteyen hastalara büyük kolaylık sağlıyor.Araçlarıyla belirlenen test noktasına gidenler risksiz bir şekilde test olabiliyor!

Herhangi bir sağlık tesisinde yaşanabilecek bulaşın önüne geçilirken,bekleme süresinde kişilerin araçlarında beklemesi de uygulamanın avantajlarından.

UYGULAMA SAMSUN BATIPARK OLİMPİYAT ALANINDA GERÇEKLEŞİYOR

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Yaklaşık 1 buçuk 2 yıldır sürdürdüğümüz kovid  mücadelesinde, Kovid-19’u tanımlayabilmek için PCR testi uyguluyoruz. Okullarda yapılan çalışmalarda testi pozitif olan öğrencilerin ayrıştırılasında veya temaslı olmasını takipte PCR testini kullanmaktayız. Okullarda pozitif vakalar olduğunda öğrenciler temaslı olarak kaydediliyorlar. Temaslı olan veya semptom göstermeyen öğrencilere,temasları sonrası 5’inci gününde PCR testi uygulanıyor ve negatif ise yine maske, mesafe kurallarına uyarak okullarına devam etmelerini sağlıyoruz. Bugün Türkiye’de ilk kez uygulanan araçta PCR numunesi alma yeri uygulamasına başladık. Vatandaşlarımız herhangi bir sağlık tesisinde ayrıca sıraya girmeden açık alanda kendi arabalarıyla test yapabilecekler. Belirlenen çadırın altında görevli arkadaşlar pcr testlerini alacaklar. Burada herhangi bir sağlık tesisinde oluşabilecek bulaşın önüne geçmiş olacağız. Trafik sıkıntısı çekilmemiş olacak ve bekledikleri zaman kendi araçları içinde beklemiş olacaklar. Kolay, hızlı ve pratik bir şekilde burada testlerimizi uygulayacağız.Pcr testi sonuçlarımız aynı gün içerisinde çıkıyor. Önümüzdeki günlerde burayı geliştireceğiz ve tarama amaçlı yapmamız gereken PCR numunelerini bu alanlarda almış olacağız. Bu alan şu an için sadece temaslı durumda olan 5’inci gününde numune alınması gereken öğrencilerimiz için tasarlamış olduk” dedi.

Samsun’da Batıpark Olimpiyat Stadında oluşturulan PCR test alanı ile temaslı öğrenciler kalabalık ortama girmeden,bulaş oranını azaltarak test olma imkanı elde ediyor. PCR numunesi alma merkezi haftanın 7 günü 10.00 ile 22.00 arası hizmet verecek.

Çeviri:Merve Sağman

Kaynak:haberglobal

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.