islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Twitter Korsanlığında ‘Manipülasyona’ Başvuruldu

Twitter Korsanlığında ‘Manipülasyona’ Başvuruldu

Mirat Haber Ajansı

Twitter, geçtiğimiz hafta dünyayı şaşırtan büyük çaplı saldırıda bilgisayar korsanlarının hesaplara erişmek için şirket çalışanlarını manipüle ettiğini iddia ediyor. Bu, Demokratik başkan adayı Joe Biden ve teknoloji girişimcisi Elon Musk da dahil olmak üzere birçok ünlünün sosyal medya hesaplarına yüksek profilli bir saldırıyla ve bunların ele geçirilmesiyle sonuçlanmıştı. Bilgisayar korsanları insanlara Bitcoin göndermeye kandıran gönderiler, Çarşamba günü Apple, Uber, Bill Gates ve diğerlerinin resmi hesapları tarafından tivitlendi. Bunun sonucunda oluşan hasar Twitter’ı hasar kontrol hareketinde çok sayıda doğrulanmış hesabı kilitlemeye zorladı.

Tweetlerde bahsedilen hesaplara 100.000 Dolardan fazla sanal para birimi gönderildi. Twitter yetkilileri, bilgisayar korsanlarının yalnızca dahili destek ekiplerinin erişebileceği araçlara eriştiklerini keşfettiklerini söyledi. Cumartesi günü Twitter’ın blogunda yayınlanan bir açıklamada 130 civarı resmi Twitter hesabının hedef alındığı bulundu. Bu hesapların 45’inde bilgisayar korsanları şifreleri sıfırlayabilir, giriş yapabilir ve tweet gönderebilir durumdaydı. Ayrıca sekiz doğrulanmamış kullanıcının kişisel verilerini de indirdiler. FBI’ın San Francisco bölümü, bu bilgisayar korsanlığıyla ilgili soruşturma başlatıyor ve pek çok Washington yasa koyucusu da bununla ilgili inceleme istiyor.

ETİKETLER: Twitter
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.