Dünya

Ukrayna-Donbass Sınırında Savaş Sesleri

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Lugansk’ın eteklerinde ayrılıkçı Rus teröristlerine yönelik güçlü topçu saldırısı başlattığı bildirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı Lugans’taki birlikler, önceki gün, Moskova yönetiminin gönderdiği 152 mm.lik toplarla saldıran ayrılıkçı teröristler bugün aynı ölçekli toplarla cevap verdi. Donbass ve Ukrayna kaynaklarından alınan bilgilere göre ayrılıkçı Rus teröristlerin büyük maddi zarara uğradığı tespit edildi.

Yerel kaynaklara göre, Lugansk’ın sınır hattı boyunca 50’den fazla top atışı yapıldı.  

Ukrayna ordusunun teröristlere yönelik eş zamanlı olarak 8 operasyon düzenlediği bildiriliyor. Ayrılıkçı Rus teröristlerin kurduğu sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti (LPR) cephesinde operasyon ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“21-48’de topçu, LPR’nin kuzeyinde güçlü bir şekilde harmanlıyor. 152 mm kalibre Pervomaisk yönünde çalışıyor. Her 10 dakikada bir tek seferde 8 mermi atılar. Bombardıman bir saatten fazladır sürüyor. Top mermileri kenar mahallelere, sivillerin yaşadığı alanlara düşüyor.  Sivillerin evleri ve arazileri bu toplardan ciddi zarar görüyor.

Bugüne kadar, bu, Donbass’ta yeni bir çatışma turunun başlamasından sonra ağır topçu kullanımının ilk vakası. Aynı zamanda uzmanlar, Ukrayna Bayraktar TB2 İHA’sı zaten bu alana ilerlediği için saldırıların havadan neredeyse kesin olarak düzeltildiğine inanıyor.

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

1 saat ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

2 saat ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

3 saat ago
  • Gündem

İsrailli Bakandan Erdoğan’a Hadsiz Paylaşım

İsrailli Bakandan Erdoğan'a hadsiz paylaşım İsrailli Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Skandal İfadeler Kullandı: Türkiye'den Sert…

4 saat ago
  • Gündem

Lokanta ve Kafeler İçin Yeni KDV Düzenlemesi Resmen Yürürlükte

Lokanta ve kafelere yönelik KDV düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girdi. Bu karar sektördeki…

5 saat ago
  • Makale

“BİR SOYKIRIM GÖRDÜM”

Operatör Doktor Taner Kamacı'nın Gazze şahitliği: ‘’Bir soykırım gördüm.'' Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Gençlik…

5 saat ago