Dünya

UKRAYNA, F-16 TEDARİK EKSİKLİĞİNİN NEDENİNİ AÇIKLADI!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, karmaşık teknik süreçleri olan F-16 teslimatlarının eksikliğini açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, F-16 savaş uçaklarının Kiev’e teslimatındaki gecikmelerin, ordunun şu anda üzerinde çalıştığı karmaşık teknik süreçlerden kaynaklandığını söyledi.

Vladimir Zelenski, daha önce Avrupa Siyasi Topluluğu’nun Kişinev’deki ikinci zirvesi çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında çok sayıda ülkenin Kiev’e savaş uçağı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Kuleba, “Bu koalisyon güçleniyor diyelim… Söyledim ve bir kez daha söylüyorum, her şey olacak. F-16’lar olacak. Sadece teknik meseleleri çözmemiz gerekiyor, bu da kolay bir süreç değil. Şimdi ordu her şeyi organize etmek için çalışıyor” dedi. Bir süre önce, ABD Başkanı Joe Biden, güncel olaylar bağlamında bu tür teslimatların mantıklı olmadığını söyleyerek F-16’ların Ukrayna’ya transferini reddetmişti.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Colin Kahl daha önce, yönetim tarafından böyle bir karar alınırsa ABD’nin Kiev’e F-16 savaş uçağı tedarik etmesinin bir buçuk yıl süreceğini söyledi.

Rusya, daha önce Ukrayna’ya silah tedariki nedeniyle NATO ülkelerine bir not göndermişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna için silah içeren herhangi bir yükün Rusya için meşru bir hedef haline geleceğini kaydetti. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, NATO ülkelerinin Ukrayna’ya silah tedarik ederek “ateşle oynadığını” bildirdi. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna’ya Batı’dan silah gönderilmesinin Rusya-Ukrayna müzakerelerinin başarısına katkıda bulunmadığını ve olumsuz etki yaratacağını kaydetti. Lavrov ayrıca ABD ve NATO’nun yalnızca silah tedarikleriyle değil, aynı zamanda İngiltere, Almanya, İtalya ve diğer ülkelerinde personel eğitimleri ile Ukrayna’daki çatışmaya doğrudan müdahil olduğunu belirtti.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230608/istrebiteli-1877035011.html

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

9 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

10 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

10 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

11 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

11 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

11 saat ago