islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Ukrayna’da Petrol Fiyatları %1 Artarak 7 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı!

Ukrayna’da Petrol Fiyatları %1 Artarak 7 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı!
16 Şubat 2022 10:55
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri’nden Rusya’nın Ukrayna’ya yakın bir saldırısı ile ilgili açıklamalar küresel finansal piyasaları sarstı. Petrol fiyatları, Ukrayna’nın olası bir Rus işgalinin ABD ve Avrupa’nın Moskova’ya yaptırımlarını tetikleyebileceği ve dünyanın en büyük üreticisinin enerji ihracatını bozabileceği endişeleri nedeniyle Pazartesi günü 7 yıldan uzun bir süredir en yüksek seviyesine ulaştı. Brent ham petrol vadeli işlemleri, daha önce vurduktan sonra% 1.1 artışla 02: 35 GMT’YE kadar varil başına 9 95.56 seviyesine ulaştı. 96.16, Ekim 2014’ten bu yana en yüksek seviye. Brent ham petrol fiyatları şu anda varil başına 9 95.45 civarında seyrediyor.

ABD Pazar günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın herhangi bir zamanda Ukrayna’yı işgal edebileceğini ve saldırı için sürpriz bir bahane yaratabileceğini söyledi. OANDA piyasa analisti Edward Moya bir notta, “Eğer bir güç hareketi olursa, Brent ham petrolü kolaylıkla yüzde 100’ün (varil) üzerine çıkacak.” dedi. “Petrol fiyatları çok değişken kalacak ve Ukrayna’daki durumla ilgili artan gelişmelere maruz kalacak” dedi.

Gerginlik, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefikleri -OPEC plus olarak bilinen bir grup – üretimi artırmak için aylık olarak verilen sözlere rağmen, üretimi artırmak için zorluklarla karşı karşıya gelecek mart ayına kadar günde 400 bin varil artırmak.

FİYAT ARTIŞLARININ DİĞER NEDENLERİ 

Uzmanlar, ham petrol fiyatlarının daha fazlasına ulaşabileceğini tahmin ediyor, önümüzdeki birkaç ay içinde varil başına 100 dolar olacak. Rus gazetesi “İzvestia” tarafından yayınlanan bir raporda Valery Voronov, petrol fiyatlarındaki artışın ABD’deki sıcaklıklardaki önemli bir düşüşün yanı sıra üretimi artırmama kararına bağlı olan “OPEC Plus” Grubundan kaynaklandığını söyledi. A markets analiz başkanı Artem Dev, “Petrol fiyatlarının önümüzdeki birkaç ay içinde varil başına düşen yaklaşık 100 barajını aşması muhtemel ve bu da petrol ithal eden ülkelere ek bir yük getirecek” diyor.

HABER: BETÜL CEYDA ERİLLİ  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.