Gündem

Ukrayna’nın İspanya Büyükelçiliğine Düzenlenen Bombalı Mektup

Ukraynalı ve İspanyol yetkililer, Madrid’deki Ukrayna büyükelçiliği çalışanının gönderilen bir mektubu açarken yaralandığını belirtti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oleg Nikolenko, erkek çalışanın tedavi için hastaneye kaldırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Çarşamba günkü patlamanın ardından Ukrayna büyükelçiliklerine güvenliği “acil olarak” artırma emri verildiğini de sözlerine ekledi. Elçiliğe İspanyol bomba imha birimi konuşlandırıldı ve alan kapatıldı.

Madrid’in kuzeydoğusundaki Hortaleza semtinde meydana gelen patlamanın sorumluluğunu şimdiye kadar kimse üstlenmedi.

İspanyol polisi, Çarşamba günü yerel saatle 13:00 (12:00 GMT) civarında gerçekleşen patlama hakkında bir rapor aldıklarını söyledi.

Polis, mektubun İspanya’daki Ukrayna büyükelçisine gönderildiğini bildirdi.

Nikolenko açıklamasında patlamanın arkasında bulunanlar için , ‘’Ukraynalı diplomatların gözünü korkutmayı, Ukrayna’yı güçlendirme ve Rusya’nın saldırganlığına karşı koyma konusundaki günlük çalışmalarını durdurmayı başaramayacak’’ dedi.

24 Şubat’ta Ukrayna’ya tam kapsamlı bir işgal başlatan Rusya, Çarşamba günkü olay hakkında yorum yapmadı.

Diğer gelişmeler:

AB, Rusya’nın Ukrayna’daki “saldırganlık suçunu” soruşturmak ve kovuşturmak için özel bir mahkeme kurulmasını önerdi

Bükreş’te düzenlenen bir zirvede NATO dışişleri bakanları, Rusya’nın bu ülkeleri istikrarsızlaştırmaya çalıştığı korkusuyla Gürcistan, Moldova ve Bosna’ya desteklerini dile getirdiler.

Bakanlar ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin Çin de dahil olmak üzere diğer otoriter rejimlere ekonomik güveni azaltma ihtiyacının altını çizdiğini ileri sürdüler.

Birleşik Krallık, Rusya’da seferberlik çabalarını destekleyen ve uygulayan yetkilileri hedef alan 22 yeni yaptırım paketini açıkladı.

 

 

 

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

30 dakika ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

2 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

3 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

4 saat ago
  • Gündem

DOĞAL GIDALAR FAYDALANMAMIZ GEREKEN MUCİZELERDİR

DOĞAL GIDALAR FAYDALANMAMIZ GEREKEN MUCİZELERDİR Görsel ve yazılı medyanın büyük çoğunluğunun işledikleri din ve cinselliğe ilişkin…

5 saat ago