islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Ukrayna’nın İspanya Büyükelçiliğine Düzenlenen Bombalı Mektup

Ukrayna’nın İspanya Büyükelçiliğine Düzenlenen Bombalı Mektup
2 Aralık 2022 09:00
A+
A-

Ukraynalı ve İspanyol yetkililer, Madrid’deki Ukrayna büyükelçiliği çalışanının gönderilen bir mektubu açarken yaralandığını belirtti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oleg Nikolenko, erkek çalışanın tedavi için hastaneye kaldırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Çarşamba günkü patlamanın ardından Ukrayna büyükelçiliklerine güvenliği “acil olarak” artırma emri verildiğini de sözlerine ekledi. Elçiliğe İspanyol bomba imha birimi konuşlandırıldı ve alan kapatıldı.

Madrid’in kuzeydoğusundaki Hortaleza semtinde meydana gelen patlamanın sorumluluğunu şimdiye kadar kimse üstlenmedi.

İspanyol polisi, Çarşamba günü yerel saatle 13:00 (12:00 GMT) civarında gerçekleşen patlama hakkında bir rapor aldıklarını söyledi.

Polis, mektubun İspanya’daki Ukrayna büyükelçisine gönderildiğini bildirdi.

Nikolenko açıklamasında patlamanın arkasında bulunanlar için , ‘’Ukraynalı diplomatların gözünü korkutmayı, Ukrayna’yı güçlendirme ve Rusya’nın saldırganlığına karşı koyma konusundaki günlük çalışmalarını durdurmayı başaramayacak’’ dedi.

24 Şubat’ta Ukrayna’ya tam kapsamlı bir işgal başlatan Rusya, Çarşamba günkü olay hakkında yorum yapmadı.

Diğer gelişmeler:

AB, Rusya’nın Ukrayna’daki “saldırganlık suçunu” soruşturmak ve kovuşturmak için özel bir mahkeme kurulmasını önerdi

Bükreş’te düzenlenen bir zirvede NATO dışişleri bakanları, Rusya’nın bu ülkeleri istikrarsızlaştırmaya çalıştığı korkusuyla Gürcistan, Moldova ve Bosna’ya desteklerini dile getirdiler.

Bakanlar ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin Çin de dahil olmak üzere diğer otoriter rejimlere ekonomik güveni azaltma ihtiyacının altını çizdiğini ileri sürdüler.

Birleşik Krallık, Rusya’da seferberlik çabalarını destekleyen ve uygulayan yetkilileri hedef alan 22 yeni yaptırım paketini açıkladı.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.